Kultura

Direktno.rs

18. 03. 2024. 11:23 0

Glogovac na audiciji: Premijera filma o Tijani Jurić (VIDEO)

Nažalost, nije bilo prilike da ga gledamo u filmu "48 sati i 1 minut". Međutim, u ovom ostvarenju jednu od poslednjih uloga odigrao je Marko Živić.

Film "48 sati i 1 minut", posvećen Tijani Jurić, biće premijerno prikazan 21. marta u mts Dvorani. Naslovnu ulogu u ovom ostvarenju trebalo je da igra legendarni glumac Nebojša Glogovac, ali je on nažalost preminuo.

Na Instagramu je objavljeno i kako je izgledala njegova audicija za film "48 sati i 1 minut"

- Hvala Vam! Hvala što ste ovako oživeli naše delo na samoj audiciji. Nije nam se ostvarila želja da glumimo zajedno u kadru, ali ste i dalje deo ovog projekta, ove borbe za sigurnost naše dece - piše ispod objave snimka s Glogovcem.

O filmu "48 sati i 1 minut":

"48 sati i 1 minut" ima za cilj da umetnost iskoristi kao sredstvo kako bi se podigla svest o nestaloj i otetoj deci.

Priča prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, u želji da, u duhu srpske kulture, odgoji ćerku. Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, a izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati nagoni Aleks da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog.

Prema rečima autora filma ova priča obuhvata odlike srpskog naroda, kulture i tradicije i priča je očima žene, majke koja je izgubila ćerku.

- Veoma smo bili inspirisani da kroz ovaj film otkrijemo srce i dušu ove otporne i nesalomive zemlje, da prikažemo snagu njenog naroda.

Protagonistkinja Aleksandra je bačena u opasan svet, gde njeni najbliži umesto da joj pruže podršku, oni sumnjaju u njen zdrav razum. Međutim, Aleks zbog nade, te srpske otpornosti i uspomene na dečiji smeh, nijednog momenta ne odustaje u potrazi za Lenom, koja je njen suncokret u polju uništenja.

Scenario filma "48 sati i 1 minut" poveren je istaknutim imenima naše scene, glumcima Nataši Ninković, Radivoju Raši Bukviću, Vanji Ejdus, Marini Ćosić, Klari Hrvanović kao i preminulom glumcu Marku Živiću. Legenda filma Nebojša Glogovac, nažalost nije doživeo da odigra svoju planiranu ulogu za ovaj film.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati