Kultura

[ Izvor: Mediji ]

22. 11. 2023. 18:00 0

"Sram me komplimenata": Kako je govorio Mustafa Nadarević

Prošlo je 3 godine od smrti Mustafe Nadarevića.

Mustafa Nadarević, jedan od najvoljenijih glumaca bivše Jugoslavije, preminuo je pre 3 godine, a mi ćemo se prisetiti kako je on svojevremeno govorio.

"Za koga ću ostati Izet, taj će biti siromašan. Da budem iskren, tako mi je svejedno da li ću ostati u pamćenju kao Izet ili ću ostati kao Španac. Meni je jedino drago ako se ijedan mladi glumac ili glumica, nasloni na neki posao koji sam nekada radio", naveo je legendarni glumac za FACE TV.

"Nekako vala gore je sve zapisano da neko ode ranije, neko kasnije. Nema reda. Sve je nered. Što si stariji, imaš neki strah...Komšije i susedi nisu više susedi. Sve se promenilo", rekao je svojevremeno Mustafa Nadarević.

Nadarevića je bilo sram što ga hvale.

"Mene je sram kad me hvale. Sram me komplimenata i mislim da neke stvari ipak preuveličavamo. Nemam osećaj da sam nešto posebno. Ja svoj posao volim i radim ga najbolje što mogu. Uživam u njemu kao što drugi uživaju u svom poslu, bilo šofera, vodoinstalatera, doktora. Jedino što se kod nas glumaca događa da jedni uspeju više od drugih. To samo znači da imaju više sreće od drugih. U ovom poslu vam sve apsolutno zavisi od sreće, ali važno ju je prepoznati. Ja je prepoznajem u nekim ulogama koje su mi ponudili i koje sam prihvatio", naveo je svojevremeno Mustafa Nadarević, prenosi 24sata.hr.

Sebe nije voleo da gleda.

"Sram me samog sebe gledati. Puno svojih filmova nisam video iz srama. Kad se gledam, vidim unutarnje nezadovoljstvo, gledam se drukčije nego drugi, a zbog mnogo toga nisam zadovoljan. Tek na nekoliko mesta dotaknuo sam glumu. Na filmu mi je to uspelo u delu scene "Glembajevih" u kojoj priznajem ocu da sam bio s njegovom drugom ženom. Možda kod Gorana Markovića u filmu "Već viđeno". Ostalo je tek u pogledu, suzi ili jednom pokretu. To nije moja lažna skromnost, to je istina", iskren je bio glumac.

Divio se Entoniju Hopkinsu.

"Njegove me izvedbe intrigiraju, njega poštujem i vrlo je zanimljiv za promatranje, što je čest slučaj s "uvrnutim" glumcima", naveo je svojevremeno Mustafa.

Jednom je dobio poziv za zabavu kod manekenke Klaudije Šifer, ali nije išao.

"Šta će ona meni i što ću ja njoj? Zaljubiti se? Aaa, ne, ne!", rekao je Mustafa.

Mislio je da ljubav pokretač svega.

"Toliko je predivnih pesama napisano o ljubavi, ali se previše koristi na mestima gde ne treba pa gubi vrednost, težinu. Ima ljudi koji je nisu nikad doživeli, a i onih koji je vazda doživljavaju jer znaju ljubiti", rekao je Mustafa Nadarević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati