Kultura

[ Izvor: Mediji ]

29. 10. 2023. 09:25 4

Nešto što možda niste znali o Metjuu Periju

Metju Peri, koji je nažalost preminuo u 55. godini, bio je jedan od najpopularnijih glumaca današnjice, a publika širom sveta ga je zavolela, pre svega, igrajući lik Čendlera Binga u seriji "Prijatelji".

U njegovu čast, evo i nekih činjenica o njemu koje možda niste znali.

1. Prvi put kada se pojavio na naslovnici magazina "People", poslao ju je jednom od svojih starih učitelja, doktoru Vebu, koji je rekao da nikada ništa neće iznositi ako stalno nastavi da se šali.

2. Tražio je da njegovo ime bude uklonjeno sa liste najboljih glumaca na listi komedije Emi. Kolege iz "Prijatelja" složili su se da će biti nominovani samo za nagradu u sporednim ulogama.

3. Njemu je nedostajao deo srednjeg prsta na desnoj ruci zbog nesreće sa zatvaranjem vrata u jaslicama.

4. Prilikom audicije za ulogu Čendlera Binga, nije mu bio potreban scenario jer je poznavao pilot epizodu napamet. Inače, pomagao je prijatelju oko uloge pre audicije. Bio je na audiciji za Čendlera Binga u petak i počeo da radi narednog ponedeljka.

5. Izgovorio je poslednju rečenicu u poslednjoj epizodi serije "Prijatelji". U toj sceni, kada je predloženo da svi izađu na kafu, njegov lik Čendler je rekao: "Gde?".

6. Koleginica iz "Prijatelja" nudila se Metjuu da mu bude lični trener nakon što je Perio dobio pretnje od svojih šefova o njegovim sve većim problemima sa kilažom

7. Bio je najmlađi član glumačke ekipe "Prijatelji".

8. Njegov otac Džon Benet Peri se pojavio u epizodi "Prijatelja" "The One with Rachel's New Dress" (1998), kao otac jednog od momaka Dženifer Aniston. To nije bilo jedini put da su otac i sin glumili. Džon i Metju su takođe igrali zajedno u filmu "Fools Rush In".

9. Metju Peri je nekada bio rangiran na nacionalnom nivou u juniorskom tenisu u Kanadi. On je na intervjuima rekao da je pokušao da igra u Americi, ali da nije bio dovoljno dobar.

10. On je jedini centralni član glumačke ekipe "Prijatelja" koji nije nominovan za Zlatnu malinu.

11. Bio je u vezi sa Džulijom Roberts, Niv Kempbel, Loren Grejem i Lizi Kaplan.

12. Jednom je na Tviteru napisao da mu je omiljena pesma "Don't Give Up", koji izvode Piter Gebrijel i Kejt Buš. U pitanju je numera koja je spasila život mnogima svojim moćnim rečima, uključujić i Eltonu Džonu, više možete pročitati ovde.

13. Bio je drug iz razreda aktuelnog premijera Kanade Džastina Trudoa.

14. Njegova majka, Suzan Morison, bila je agent za štampu Pjera Trudoa, premijera Kanade, tokom sedamdesetih i osamdesetih godina.

15. Metjuova duhovitost je toliko legendarna da su režiseri često koristili njegove šale i sugestije u seriji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati