Kultura

[ Izvor: Mediji ]

29. 08. 2023. 14:06 5

Ceca Bojković na Slaviji: Ovo je nasilje nad kulturom (FOTO i VIDEO)

Glumica Svetlana Bojković obratila se na uglu ulica Kralja Milana i Svetozara Markovića na konferenciji grupe građana povodom rušenja zgrada od velike istorijske vrednosti na Slaviji.

- Rado sam se odazvala pozivu Centra za urbani razvoj da dam podršku i smatram da treba da sačuvamo istoriju grada. Čuvajući i njegovu arhitekturu, odnosno spomenike. Arhitektura prikazuje koliko su umetnici bili deo urbanističke istorije evropskih stvarala. U Beogradu sam provela ceo život, vrlo sam ponosna kako sam strancima mogla da pokažem značajne građevine našeg grada koju je kroz svoju burnu istoriju uspevao, ipak, da ide u korak sa evropskim gradovima - rekla je Bojković.
Nasilje sada svuda oko nas i svako od nas može postati njegova žrtva, naglasila je.

-To su krvavi obračuni, ubistva žena i majki, nasilje nad decom, porodično, vršnjačko, nasilje u saobraćaju, nasilje nad slobodom misli javnog izražavnja, nasilje šunda nad kulturom, nasilje, nasilje, nasilje… - kazala je.Da podsetimo, u Beogradu je 20. avgusta zbog planirane izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa srušena zgrada nove Građanske štedionice koja se nalazila u Ulici Svetozara Markovića 43, izgrađena 1929. po projektu arhitekte Stevana Tobolara.

Gradnja u ovoj ulici nedavno je napravila štetu, jer je popucao svetlarnik u hodniku susedne zgrade na broju 45.

Takođe, u hodnik su upale cigle i šut koji su oštetili klima-uređaje za nekoliko stanova.Zbog rušenja je konstantno nesnosna buka i osećaju se vibracije, a stanari su izrazili zabrinutost da će radovi ugroziti stabilnost zgrade.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati