Kultura

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

26. 08. 2023. 23:07 1

Mirjani Karanović nagrada za životno delo u Nišu

Festival glumačkih ostvarenja igranog filma 58. Filmski susreti svečano je otvoren u subotu na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi.

Glumci, učesnici festivala, poklonili su se niškoj publici, a po tradiciji, na otvaranju festivala uručena je nagrada za životno delo "Pavle Vuisić", koja je ove godine pripala glumici Mirjani Karanović.

Ona je kazala da nagradu posvećuje svom kolegi Branku Cvejiću.

- Od početka karijere bio je sa mnom i bio je divan saradnik i prijatelj. On je neko ko mi jako nedostaje, pored mnogih kolega koji su nas napustili u poslednje vreme, na koje mislim svaki dan. On nikada nije igrao neke velike uloge, osim Baneta Bumbara, ali je uvek bio tu za nas, sve glumce - rekla je Karanović.

Po tradiciji, predsednici žirija uručeni su ključevi grada, a ovog puta gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski uručila ih je glumici Nadi Blam.

Proglašavajući festival otvorenim Blam je kazala da "u botaničkoj bašti u Parizu postoji sunčani sat na kome je latinskim slovima ispisano da meri samo veselo vreme, pa je poželela glumcima i publici da im festival počne veselo i lepo".

U narednih sedam dana publika u Nišu u zvaničnoj konkurenciji moći će da pogleda 14 filmova, što je najviše do sada. Publika je u subotu bila u situaciji da pogleda filmove "Trag divljači" režisera Nenada Pavlovića, "Ko živ, ko mrtav" u režiji Radeta Ćosića i "Ovuda će proći put" Nine Ognjanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati