Kultura

[ Izvor: Mediji ]

26. 07. 2023. 12:25 0

Preminuo Vladimir Čeh

Vladimir Čeh je bio autor čuvene emisije Radio Beograda "1,2,202", kreator i jedan od pokretača prvog komercijalnog muzičkog "Radija 101".

Vladimir Čeh, osnivač Instituta za istoriju oglašavanja, je preminuo, piše RTS.

Rodio se 1946. godine, a po obrazovanju je bio filolog. Kako se navodi, Vladimir Čeh je zamenio informativnu redakciju Radio Beograda za propagandnu. Bio je jedan je od trojice osnivača i prvih direktora Portoroškog propagandnog festivala (danas „Golden dram“).

Vladimir Čeh je bio autor čuvene emisije Radio Beograda "1,2,202", kreator i jedan od pokretača prvog komercijalnog muzičkog "Radija 101".

Podsetimo se jednog njegovog intervjua iz 2017. godine:

Bio je autor, neprihvaćene kampanje „Da devedesetprva ne bude četrdesetprva“, kao i autor brojnih kampanja i stručnih radova, uz osnivanje Instituta za istoriju oglašavanja i izložbi: "Od lovljenog do lovca" (Tito na plakatu) u Rovinju i Beogradu, trilogije o Velikom ratu "Rat i plakat" "Žena, rat i plakat" i "Srbija, rat i plakat" u Muzeju primenjene umetnosti, "Ko je Malvina Hofman" u sedam gradova u Srbiji, "Zajedno smo jači" u Skupštini Srbije (povodom 100 godina od srpske zastave na Beloj kući) i izložbe "Rat i humor" u Narodnoj biblioteci u Beogradu, piše RTS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati