Kultura

Direktno.rs

01. 07. 2023. 06:27 0

Jeste znali? Mladenović bio glavni glumac u filmu

Muzika legendarnog Milana Mladenovića govori mnogo o njemu, a da li ste znali da je u jednom filmu imao i glavnu ulogu uz Sonju Savić.

Reč je o filmu Milana Živkovića "Crna Marija" snimljenom 1986. godine koji se bavi sudbinom rok grupe koja je ostala bez frontmena.

Možda nije jedan od najpopularnijih jugoslovenskih filmova, ali je ostao upamćen po dobroj muzici. A radili su je upravo Mladenović i Srđan Jul.

Milan Mladenović je tumačio i glavnu ulogu uz Sonju Savić, Milana Gutovića, Baneta Vidakovića, Branislava Lečića, Vlastu Velisavljevića...

Pesma koja je obeležila ovaj film, nosi naziv "Mesec je plovio", a u filmu je izvodi Sonja Savić odnosno umesto Sonje otpevala je Snezana Jandrlić, nekadašnja pevačica grupe Suncokret, koju pamtimo po pesmi Prvi sneg (Dolazi zima).

U filmu poznata rok grupa posle smrti svog vođe zapada u kreativnu i finansijsku krizu iz koje jedino može da ih izvuče nova hit ploča.

U vremenskom škripcu, bez stvaralačke inspiracije, okreću se jedan protiv drugog. Kroz sukobe, uzajamna optuživanja i preispitivanja, grupa uspeva da stekne novi identitet.

Nameće se novi vođa koji snagom autorske ličnosti uspeva da ih izvuče iz teškoća. Na velikom dobrotvornom koncertu grupa doživljava veliki uspeh i preporođena, kreće u novi život.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati