Kultura

Direktno.rs

22. 05. 2023. 10:55 24

Kako su nam Seka Aleksić i Štimac očitali lekciju...

Ovih dana se na društvenim mrežama proširila vest da su devojčici iz Vrbasa, koja je Romkinja, učenici te škole "poklonili" bakar, jer, po njihovim rečima, oni to već skupljaju, pa da "im se nađe". Pored ovoga sa devojčicom niko ne želi da ide na maturu jer je Romkinja. Međutim, neki veliki ljudi su se ponudili da pomognu devojčici i učine da joj matursko veče bude nezaboravno.

Situacija koja se desila ovoj devojčici pogodila je sve ljude u Srbiji. Svi su pružali podršku devojčici, a da sve ne ostane na rečima pobrinuće se naša estradna zvezda Seka Aleksić, kao i košarkaš Vladimir Štimac.

Naime, Seka se ponudila da ide sa njom na maturu, dok se Vladimir Štimac ponudio da devojčici kupi haljinu i cipele za ovaj svečani čin svakog učenika.

Ovo je samo još jedan vid nasilja koje deca svakodnevno proživljavaju. Definitivno da na ovo utiče ono što svakodnevno gledamo na televizijama sa nacionalnom frekvencijom gde je propagiranje nasilja sastavni deo programske šeme.

Podsetimo, jedan od zahteva organizatora mirnih skupovova "Srbija protiv nasilja" je da se oduzmu nacionalne frekvencije TV Pink i TV Hepi, kao i da se zabrane štampanje svih tabloida koji promovišu nasilje.

Svaki vid nasilja mora pod hitno da stane. Bilo ono fizičko ili verbalno. Nekada reči bole najviše...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati