Kultura

Direktno.rs

16. 05. 2023. 10:30 1

Susret sa Bekimom: "Izvinite što uznemiravam. Ja sam Miša Janketić"

Jedan od najboljih glumaca jugoslovenske kinematografije Bekim Fehmiju opisao je u svojoj knjizi susret sa takođe našim čuvanim glumcem Mihailom Mišom Janketićem.

Kako je zapisano u knjizi "Blistavo i strašno" legendarni glumci su se sreli na moru posle jedne predstave u kojoj je igrao Bekim Fehmiju.

- Dok sam ležao na steni i čavrljao sa simpatičnim francuskim devojčicama, obratio mi se plavokosi mladić, preplanuo od sunca:

- Izvinite što Vas uznemiravam. Ja sam Miša Janketić, student književnosti. Sinoć ste mi se veoma dopali. Da li biste bili ljubazni da me pripremite za prijemni ispit na Pozorišnu akademiju?
Posle razgovora i bližeg upoznavanja pristao sam.

- Možete da spremate pesmu 'Čovek peva posle rata' pošto Vam se to dopalo, i Hamletov monolog 'Sad sam sam' ili nešto drugo. Videćemo se 25. avgusta 1958. godine u Studentskom gradu, F-krilo, soba br. 317, u šesnaest časova.

Bio je tačan. Miša Janketić je primljen. Prvi i poslednji kandidat kog sam spremao za prijemni - navodi u knjizi Bekim Fehmiju o susretu sa dve godine mlađim kolegom, koji mu je odredio dalju karijeru.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati