Kultura

Direktno.rs

23. 03. 2023. 10:28 5

Bjela i Biković o "Bošku Buhi"

Glumci Dragan Bjelogrlić i Miloš Biković podržali su javno apel kolega da pozorište "Boško Buha" ostane na Trgu republike odnosno da se ne izmesti na Savski trg.

Njih dvojica su Instagramu podelili peticiju za ostanak "Buhe" na dobro poznatoj adresi.

Biković i Bjelogrlić su se pridružili nizu istaknutih umetnika koji su stali u odbranu poznatog pozorišta. Pre njih to su učinili i Branislav Tomašević, Vanja Milačić, Tihomir Stanić, Sergej Trifunović i drugi.

Podsetimo, glumci pozorišta "Boško Buha“ protestovali su zbog predloga da budu iseljeni u Beograd na vodi. Kako je tom prilikom rekla glumica Boba Latinović, oni su se iz ovog prostora iselili 2015. godine, ali predviđeno renoviranje do danas nije započeto.

Prema njen rečima, upravu Pozorišta sve vreme ubeđuju da je do upisa firmi "Rubin", a zatim i "Boutique 1" u katastar došlo greškom, ali "greška" do danas nije otklonjena.

Pozorište "Boško Buha" je bez prostora ostalo u vreme kad je funkciju gradonačelnika Beograda obavljao Siniša Mali, aktuelni ministar finansija, pokazalo je istraživanje Nova.rs.

Sve je zapravo počelo 2015. kada je kompanija "Rubin", tad u vlasništvu kontroverznog biznismena Predraga Rankovića Peconija, kupila "Kafe Teatar" koji je bio sastavni deo prostora koje je pozorište koristilo.

„Nova“ je već objavila da je Aleksandar Kajmaković, kontroverzni biznismen koji se povezuje sa Aleksandrom Rankovićem Peconijem, vlasnik većeg dela prostora u kome se nalazi pozorište "Boško Buha". Prema zvaničnim podacima, firme "Beojana" i "Boutique 1" vlasnici su više od 1.000 kvadrata objekta na Trgu republike. Iza obe formalno stoji Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac.

Na konferenciji za medije, glumica ovog pozorišta Olga Odanović kroz suze je poručila da je ovo njihov dom i da im ne treba drugi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati