Kultura

[ Izvor: Blic ]

15. 09. 2022. 09:35 0

Objavljeno kada će biti sahranjen Kornelije Kovač

Kornelije Kovač, legendarni srpski kompozitor, preminuo je u Beogradu u 81. godini, a njegova ćerka Aleksandra Kovač objavila je datum sahrane.

„Dragi prijatelji, sahrana našeg voljenog tate će se održati u subotu, 17. septembra, u 14h, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Okupljanje rodbine i prijatelja je u 13h u Glavnoj kapeli na Novom groblju. S obzirom da će na sahrani biti starijih ljudi, tatinih kolega i prijatelja, i onih narušenog zdravlja, a da Korona virus i dalje odnosi živote, molim sve koji žele da dođu, da se obavezno pridržavaju svih epidemioloških mera, nose maske i održavaju fizičku distancu. Moramo paziti jedni na druge, jer nepažnja, glupost i bahatost mnogih su nas sve mnogo koštale. Hvala vam unapred!“, navela je ona.

Kornelije Kovač bio je srpski kompozitor, pijanista, aranžer.

Rođen je u Nišu 1942. godine, a svoju prvu kompoziciju „Pusti trotoari“ Kovač komponuje već sa četrnaest godina - 1956. godine.

Osim za pozorište, filmove i televiziju, Kornelije Kovač je napisao i neke od najvećih hitova domaćih muzičkih zvezda poput Zdravka Čolića (April u Beogradu, Živiš u oblacima, Zvao sam je Emili, Jedna zima sa Kristinom, Jedina), Generacije 5 (Ti samo budi dovoljno daleko), Lepe Brene (Janoš, Sanjam, Sitnije Cile, sitnije), i mnoge, mnoge druge.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati