Kultura

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

27. 08. 2022. 07:08 0

Gutović je jednog kolegu posebno cenio

Taj legendarni glumac je briljirao kao komičar, što je i Lane pre nekoliko godina priznao.

Prošlo je godinu dana od kada je preminuo Milan Lane Gutović. U svojoj bogatoj karijeri igrao je mnogobrojnih glumcima, a jednog kolegu je posebno cenio. To je bio Miloš Žutić.

Gostujući u emisiji Balkan info pre nekoliko godina, novinar je pitao Laneta Gutovića koji je glumac je po njemu najbolji s kojim je sarađivao.

- Neću da govorim o živim ljudima, zato što to nije pristojno. Govorim o gospodinu Miši Žutiču, kojeg nekoliko puta apostrofiram kao čoveka s kojim sam sa zadovoljstvom radio. On je bio komičar izuzetan. Više puta sam to ponavljao i kažem i sada - rekao je Lane i dodao:

- Mi smo radili u "Rodoljupcima", bio je to Smrdić-Žutilov, ta kombinacija, to su dva tipa koja prodaju Vojvodinu. To su dve bitange, dve vucibatie koji se na taj način umiljavaju... I sa njim sam imao dijalog na sceni. Ne jedan put, više puta mi se događalo da se ja u liku Smrdića pretvaram u publiku i gledam gospodina Žutića kako on to igra. Kako igra uopšte sve, ne samo to. Za ozbiljne uloge je bio loš. Jednostavno, nije bio to njegov teren. Bio je loš, ali čak i u tim ozbiljnim ulogama je manje, više bio smešan, ali u komičnim ulogama je bio fantastičan - naveo je Gutović.

Na pitanje koja predstava mu je bila najteža, Lane je rekao sledeće:

- Mučio sam se na više načina. Najviše me je u zadnje vreme mučila predstava koju sam radio u Narodnom pozorištu, to je bila "Vesele žene Vindzorske". Tu sam se gnjavio na probama... - rekao je glumac pre nekoliko godina.

Pogledajte snimak:

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati