Kultura

[ Izvor: Mediji ]

13. 08. 2022. 14:02 0

"Grad teatar" otkazao program zbog dana žalosti

Na osnovu Odluke o proglašenju dana žalosti Vlade Crne Gore od 12. avgusta, JU "Grad teatar" otkazuje sve programe XXXVI festivala planirane za 13, 14. i 15. avgust.

Na repertoaru su bile predstave Beogradskog dramskom pozorišta "Zelena čoja Montenegra" po istoimenom romanu Moma Kapora u saradnji sa Zukom Džumhurom, u režiji Nikite Milivojevića, rađena u saradnji Beogradskog dramskog pozorišta, JU "Grad teatar" Budva i Gradskog pozorišta iz Podgorice  (13. avgust); te "Cement Beograd" Milana Ramšaka Markovića, po komadu Hajnera Milera, u režiji Sebastijana Horvata  (14, 15. avgust).

- BDP izražava najiskrenije saučešće ožalošćenim porodicama - napisali iz ovog teatra.

Tužna i tragična vest o ubijenim i povređenim ljudima na Cetinju obežila je sinoć sate pred samo izvođenje predstave te je, nakon izvođenja, cela glumačka postavka zajedno sa publikom odala minut ćutanja žrtvama. Glumac Milorad Damjanović je kazao da su saznali šta se dogodilo na Cetinju pred sam početak predstave.

- Nije bilo prijatno, ali svaki glumac kad uđe u predstavu mora da je odigra. Što kažu, show must go on. Od sredine predstave smo se dogovorili da je minut ćutanja najmanje što možemo da uradimo na kraju predstave. Pomešana su osećanja s obzirom na to da je predstava prošla fantastično i da smo je prošle godine igrali u Stanjevićima gde je predstava imala potpuno drugu dimenziju. To su nadomestila na neki način zvona crkava koja su se čula tokom predstave u odnosu na celu ovu priču. Ja sam davno ovde između crkava igrao "Ukroćenu goropad" i još par predstava, a večeras je bilo drugačije jer su svi kafići zaćutali u jednom trenutku i sve je bilo podređeno predstavi. Ne znam kako se normalan čovek oseća kada čuje ovako tužne vesti, jako mi je žao i svima nam je žao. Mi smo morali da odradimo svoj posao, ali duboko saučestvujemo u bolu sa svima onima koji su danas nekog izgubili - kazao je Damjanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati