Kultura

Direktno.rs

26. 07. 2022. 21:15 0

Uloge koje su obeležile život Branka Cvejića

Legendarni glumac Branko Cvejić preminuo je ovog utorka u 76. godini.

Naime, glumac se već neko vreme borio za život u Kliničkom Centru, a kako je ranije navedeno, imao je problema sa debelim crevom, vodom u plućima kao i srcem.

Branko je rođen 25. avgusta 1946. godine u Beogradu, a život je posvetio glumi i glumištu. Diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1969. godine i od tada je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Popularnost je stekao ulogom Baneta Bumbara u seriji "Grlom u jagode", ali je ostao upamćen i kao Lister iz "Porodičnog blaga". Odigrao je 137 različitih uloga u filmovima i serijama domaće kinematografije, a predstavama u različitim pozorištima ne zna se broj.

U skorije vreme gledali smo ga u serijalu "Junaci našeg doba" i seriji "Aleksandar od Jugoslavije", ali ga pamtimo i po ulogama u "Varljivom letu '68", "Kamiondžijama", "Boljem životu", "Beloj lađi", "Stižu dolari", "Balkan Ekspresu", "Balkan Ekspresu 2", "Vrućem vetru", "Majstori, majstori", "Poslednjem krugu u Monci", "Biće bolje", "Gore dole"...

Bio je i upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta u periodu od 2002. do 2011. godine, a kao gost je igrao u Pozorištu Atelje 212 i Zvezdara teatru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati