Kultura

Direktno.rs

04. 07. 2022. 10:26 0

“Teatrijum” počeo sezonu 1. jula, Tika Stanić na sceni

Pozorište na otvorenom “Teatrijum”, osnovano 2021. godine, krenuo je sa novom sezonom 1. jula u 21 čas sa koncertom “Simfonija Orijenta”, najavila je direkcija u susretu sa medijima u dvorištu Rektorata Univerziteta u Beogradu, gde se i izvode predstave.

Tokom jula i avgusta na letnjoj sceni Kapetan-Mišinog zdanja planiran je bogat repertoar od čak 80 predstava koje će se igrati svako veče od 21 čas, a 31. avgusta ovu beogradsku scenu pod vedrim nebom zatvoriće glumac Tihomir Tika Stanić svojom monodramom “Na Drini ćuprija” prema istoimenom romanu Ive Andrića.

Stanić je upravo i jedan od osnivača ovog teatra na otvorenom, koje počelo sa radom na njegovu inicijativu i ideju prošlog leta.

Najavljene su i četiri premijere – prva je 2. jula komedija “Ljubavni vremeplov III” u režiji Vesne Stanković, a odmah dan posle, 3. jula stiže novo čitanje komada “Banović Strahinja” Borislava Mihajlovića Mihiza, u režiji Bojana Lazovića, i reprize ovog dela su 4, 5. i 30. jula.

Drama “Tesla – Svetlopis u vremenu” autora i reditelja Miroslava Benke će premijeru imati 13.07, dok su reprize 14. i 15. jula.

Dečja predstava “Koliko zrnaca do šaha?” po tekstu i u režiji Mirjane Ilić premijerno će biti izvedena takođe 2. jula , istog dana kada i “Ljubavni vremeplov III”.

Tihomir Stanić je napomenuo kako ove godine pozorište Teatrijum ima i dečji program – svakog vikenda od 11 časova održavaće se dečje predstave, a ulaz će biti besplatan, za decu i roditelje.

Ovu ideju će uspeti da realizuju uz pomoć Fondacije “Alek Kavčić”.

 Na repertoaru u julu “Tetrijum” će prikazati mnoge monodrame, duo drame i većim delom intimnije komade sa manjim brojem glumaca na sceni, tako da će publika 6. jula pratiti hit komediju “Čorba od kanarinca” Miloša Radovića u režiji Staše Koprivice (Ljubomir Bandović i Mina Lazarević).

Moderna verzija komada “Don Žuan” prema Molijeru biće odigrana 7, 8, 9 i 10. jula, a upravo je ta predstava otvorila “Testrijum” leta 2021.

Čuvena poema “Luča Mikrokozma” Petra Petrovića Njegoša, u režiji Petra Božovića biće izvedena 16. i 17. jula.

Od monodrama, auditorijum će gledati “Detinjarije” (18.07.) u izvođenju glumca Tihomira Stanića, “Zlostavljanje” (20.07.) prema pripovetci Ive Andrića, “Lina od kamena” (24.07.) Vesne Stanković, “Tražim muža” (26.07.) Jelice Brestovac, “Čujte Srbi” (27.07.) Arčibalda Rajsa, autorski projekat Ljubivoja Tadića i “Zoran Radmilović” (29.07.) Ivana Tomaševića.

Biće izvedene i drame “Usamljeni zapad” (19.07.) čuvenog Martina Makdone i reditelja Nikole Gačpara, “Bez pogovora” (21.07.) Harolda Pintera u režiji glumca Janka Cekića, “Sirena i Viktorija” (23.07.) ruskog pisca Aleksandra Galina, u postavci Radoslava Raleta Milenkovića koji i glumi u predstavi.

Program uključuje i komedije iz pera i u režiji Mirjane Bobić Mojsilović – “Svlačenje” (22.07.) i “Pozovi M radi užitka” (31.07.), i naslove “Žena mog muža” (25.07.) glumca i reditelja Aleksandra Lazića i “Nas dve” (28.07.) Tatjane Kecman. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati