Kultura

Direktno.rs

19. 11. 2020. 12:42 0

Sahrana Ivana Bekjareva u subotu u Aleji zaslužnih građana

Glumac Ivan Bekjarev koji je preminuo u ponedeljak u 75. godini, biće sahranjen u subotu, u 15 sati, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Skupština grada Beograda prihvatila je zahtev Udruženja umetnika da se glumac sahrani u zasebnu aleju jer iza njega stoje velika glumačka dela, prenosi portal Nova.rs.

Ova odluka je doneta uz odobrenje porodice, a zbog nepovoljne epidemiološke situacije, komemoracija će biti održana kada se steknu uslovi. Zbog situacije sa koronavirusom, u ovom trenutku nisu dozvoljeni veliki skupovi u zatvorenom prostoru.Podsetimo, legendarni glumac Ivan Bekjarev preminuo je od posledica virusa kovid-19, samo dve nedelje nakon što je objavljeno da se zarazio.Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je 33 godine bio član i dugogodišnji prvak. Snimio je više od 50 filmova.

Kultne uloge ostvario je serijama "Bolji život", "Srećni ljudi", "Porodično blago", gde je ostvario veliku popularnost komičnim likovima Kurčubića, Despotovića i Valjarevića, kao i u veoma gledanim serijama "Otpisani", "Više od igre", "Kraj dinastije Obrenović", "Gorki plodovi"...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati