Kuhinjica
30. 11. 2024. 07:13 1
Domaći posni baunti! Za sve ljubitelje kokosa - bolji nego kupovni
Ako volite slatkiše i kokos, onda možete da vreme Božićnog posta da napravite domaći baunti.
Sastojci:
200 g kokosa
100 ml posne biljne pavlake
70 g šećera u prahu
70 g margarina
200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Pomešajte kokos sa šećerom u prahu, a na laganoj vatri u drugoj činiji zagrejte pavlaku i margarin sve dok se margarin ne otopi. Kad se prohladi, prelijte preko kokosa i šećera u prahu.
Sve dobro promešajte, a ako vam je smesa retka, dodajte još kokosa. Oblikujte loptice, slažite ih na tacnu obloženu aluminijumskom folijom.
Stavite u frižider na sat vremena da se malo stegnu, pa onda umačite u rastopljenu čokoladu.
Komentari 1
ostavi komentar