Kuhinjica
30. 08. 2024. 07:09 0
Domaća salama od piletine! Ukusnija nego kupovna, a bez aditiva
Domaća salama od piletine je savršen izbor za sve koji traže laganiju, ali i ukusnu alternativu klasičnim salamama. Ovaj jednostavan recept omogućava vam da brzo pripremite zdravu salamu koja će obradovati vašu porodicu i prijatelje.
Domaća salama od piletine je odličan izbor za sve koji traže laganiji i zdraviji obrok. Ovaj recept je jednostavan i brz za pripremu, a rezultati su uvek ukusni. Evo kako da pripremite ovu salamu kod kuće.
Sastojci:
500 g mlevenog pilećeg mesa
100 g pileće masti ili maslinovog ulja
2 čena belog luka (sitno iseckana)
1 kašičica crnog bibera
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica soli
1 kašičica sušenog origana
2 kašike mlake vode
1 kašičica šećera
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte mleveno pileće meso i mast ili maslinovo ulje. Dodajte iseckani beli luk, crni biber, mlevenu papriku, so, origano i šećer. Sve dobro izmešajte dok se sastojci potpuno ne sjedine.
Postepeno dodajte mlaku vodu i ponovo dobro izmešajte smesu. Ovo će pomoći da se salama ravnomerno sjedini.
Smesu stavite u čistu, suvu crevnu oblogu ili u kalup za salamu, pažljivo je pritisnite kako biste izbegli vazdušne mehuriće.
Stavite salamu u vrelu vodu i kuvajte na srednje jakoj vatri oko 30 minuta. Nakon toga, izvadite je iz vode i ostavite da se ohladi.
Kada se salama potpuno ohladi, stavite je u frižider na nekoliko sati da se stegne pre sečenja.
Domaća salama od piletine je sada spremna za posluživanje. Uživajte u njenom blagom ukusu i zdravijem izboru za užinu ili obrok!
Komentari 0
ostavi komentar