Kuhinjica

[ Izvor: Mediji ]

14. 08. 2024. 07:10 0

Kako da domaća supa uvek bude bistra? Probajte trik iz bakine kuhinje

Domaća supa je omiljeni obrok mnogih, ali se mnoge domaćice žale da im supa nikada ne bude onako bistra kao kad su je jele kod bake.

Supa je nekada bila uvertira u bogat nedeljni ručak i iako se u različitim krajevima Srbije pripremala i služila na različite načine – sa seckanim povrćem i/ili mesom, sa rezancima ili knedlama, jedno pravilo su sve domaćice poštovale – supa je morala da bude bistra i da na površini sporadično ima „oblačiće“ od masnoće.

Ukoliko pokušavate da spremite supu kao iz bakine kuhinje, a to vam ne polazi za rukom, evo nekoliko trikova koji mogu da vam budu od pomoći prilikom pripreme ovog jela.

Kvalitetni sastojci

Jedan od ključnih faktora za bistru supu su kvalitetni sastojci. Koristite sveže, kvalitetno meso i povrće kako biste dobili pun ukus i bistru teksturu. Takođe, preporučuje se da meso prethodno na kratko skuvate i da dok ono vri na laganoj vatri sa površine lonca ili šerpe kašikom skidate penu.

Povrće poput šargarepe, peršunovog korena, paštrnjaka i celera trebalo bi očistiti ljuštilicom za povrće i kuvati zajedno sa mesom.

Pažljivo ceđenje

Kada skuvate supu, pažljivo je procedite kroz cediljku kako biste uklonili sve čestice koje bi mogle da zamute supu. Ovaj korak je ključan za postizanje bistrog izgleda.

Hlađenje i skidanje masnoće

Ukoliko ne volite masniju supu, kad je procedite ostavite je da se potpuno ohladi. Tada će se masnoća koja pliva po površini supe stegnuti i moći ćete da je lako uklonite kašikom. Ovaj korak će značajno doprineti bistrom izgledu supe. Postoji i jednostavniji način: kockicom leda pažljivo pređite po površini supe i masnoća će se „zalepiti“ za led.

Upotreba limuna

Dodavanje limunovog soka ili kriške limuna supi može pomoći da supa bude bistrija. Naime, limunska kiselina će pomoći da se tečnost za supu očisti i da supa dobije bistar izgled. Vodite računa da ne preterate sa upotrebom limunovog soka, da supa ne bi bila previše kisela.

Sa ovim trikovima, možete postići bistru supu kod kuće kao pravi profesionalac. Sada možete uživati u savršenoj, bistroj supi koja će po ukusu i izgledu biti baš kao da je stigla iz bakine kuhinje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati