Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

07. 11. 2023. 07:00 0

Mađarski langoš: Punjene lepinjice od prženog testa

Morate da probate ovaj čuveni mađarski specijalitet, toliko je dobar da ćete ga sigurno spremati iznova...

Sastojci:

350 ml vode

2 kašike ulja

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

25 g kvasca

500 g brašna.

Premaz:

50 ml vode

50 ml ulja

4 čena belog luka.

Nadev:

manja čaša pavlake

100 g kačkavalja.

Priprema: Pomešati ulje i vodu i dodati sitno seckani beli luk.

U mlakoj vodi razmutiti šećer i kvasac. Brašno i so i izmešati u vangli i u sredini napraviti udubljenje, pa tu sipati nadošli kvasac i umesiti glatko, mekano testo. Odozgo premazati sa malo ulja i ostaviti da stoji 20 minuta na toplom da se udvostruči.

Blago premesiti pa vaditi loptice i nauljenim dlanovima rastanjiti i pržiti na ulju sa obe strane. Vaditi na papirni ubrus da upije višak ulja, pa prebaciti na tanjir, premazati premazom od belog luka, pa namazati pavlakom i odozgo izrendati kačkavalj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Božićna čarapa

Zoran Živković [07.01.2025.]




Video dana

Težak ulov

Anketa

Da li će SAD zaista uvesti sankcije NIS-u?

Rezultati