Kuhinjica
07. 11. 2023. 07:00 0
Mađarski langoš: Punjene lepinjice od prženog testa
Morate da probate ovaj čuveni mađarski specijalitet, toliko je dobar da ćete ga sigurno spremati iznova...
Sastojci:
350 ml vode
2 kašike ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
25 g kvasca
500 g brašna.
Premaz:
50 ml vode
50 ml ulja
4 čena belog luka.
Nadev:
manja čaša pavlake
100 g kačkavalja.
Priprema: Pomešati ulje i vodu i dodati sitno seckani beli luk.
U mlakoj vodi razmutiti šećer i kvasac. Brašno i so i izmešati u vangli i u sredini napraviti udubljenje, pa tu sipati nadošli kvasac i umesiti glatko, mekano testo. Odozgo premazati sa malo ulja i ostaviti da stoji 20 minuta na toplom da se udvostruči.
Blago premesiti pa vaditi loptice i nauljenim dlanovima rastanjiti i pržiti na ulju sa obe strane. Vaditi na papirni ubrus da upije višak ulja, pa prebaciti na tanjir, premazati premazom od belog luka, pa namazati pavlakom i odozgo izrendati kačkavalj.
Komentari 0
ostavi komentar