Kuhinjica
07. 10. 2023. 07:00 0
Tradicionalni italijanski skalopini za večeru ili ručak
Jednostavno jelo koje može da posuži i kao ručak i kao večera - sprema se lako i veoma brzo.
Za tradicionalno italijansko jelo potrebno je:
2 para pilećeg belog mesa
1 čen belog luka
pola glavice crnog luka
vezica svežeg peršuna
pakovanje pečuraka
2 kašike maslaca ili masti
brašno
sok od pola limuna
100 ml pilećeg bujona
100 ml suvog belog vina
150 ml pavlake za kuvanje
Priprema: Piletinu istanjite na tanke šnicle, pa je lagano izlupajte. Brašno i so promešajte pa uvaljajte pileće šnicle i pržite na malo masti ili maslaca. Kada se piletina isprži sklonite je sa ringle. U tiganju u kojem ste pržili piletinu, dodajte crni i beli luk, sitno seckan, a potom i pečurke. Kada se sve prodinsta, dodajte pileći bujon, sok od pola limuna i belo suvo vino. Šnicle vratite u sos od pečuraka. Sve dinstajte oko pola sata na laganoj vatri. Dodajte pavlaku za kuvanje i sitno seckan peršun. Nakon što provri, sklonite sa ringle i uživajte!
Komentari 0
ostavi komentar