Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Index.hr ]

04. 08. 2022. 11:06 0

Perete šampinjone pre kuvanja? VELIKA GREŠKA

Kada pričamo o šampinjonima, ali i drugim pečurkama, višak vlage je njihov veliki neprijatelj. Budući da su pečurke porozne, sklone su upijanju tečnosti - poput sunđera. A kad jednom dođu do ovog stanja, teško ih je vratiti u prvobitno i zato ih nikad nemojte prati. Pod mlazom vode, uronjene u vodu - ma nikako, piše Index.hr.

Šampinjoni se, za razliku od vrganja ili ostalih pečuraka koji se beru u šumi, uzgajaju na zatvorenim farmama, takoreći u mračnim podrumima. Osim ako na njima ne vidite vidljive komadiće prljavštine - spremni su za kuhanje. Ako nađete mrvice zemlje na njima, uzmite suvu krpu, ubrus ili kuhinjsku četkicu (onu za premazivanje jaja preko peciva i slično) kako biste ih očistili što nežnije.

Držite ih u papirnoj kesi

One pečurke koje nećete pripremati odmah, nemojte čistiti kako ih ne biste oštetili jer su onda kvarljivije, već ih ostavite u papirnu kesu.

Stručnjaci preporučuju papirnu, a ne plastičnu jer plastika stvara kondenzaciju, a što dovodi do stvaranja sluzi, kvarenja i na kraju do bacanja. Ukoliko vam je plastična kesa jedina opcija, svakako je ostavite delimično otvorenu kako biste osigurali cirkulaciju vazduha.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Kolumna



Dijalog, to sam ja!

Zoran Živković [11.08.2022.]




Anketa

Da li je Svetislav Pešić dobro postupio što je precrtao Miloša Teodosića?

Rezultati

Video dana

Postavite ljuljašku i zabava može da počne