Kuhinjica
08. 07. 2022. 06:00 0
Ako volite sataraš, obožavaćete i menemen
Kombinacija povrća i jaja sa sirom izvanredna je za početak dana.
U sezoni paradajza i paprika gotovo da nema kuće u Srbiji u kojoj domaćice barem jednom nedeljno ne pripreme sataraš. Ovo jelo po jednostavnom receptu odlično “ide” uz sezonsku salatu, mlečne proizvode poput jogurta, kiselog mleka, sira, pavlake ili kajmaka, kao i uz meso spremljeno na različite načine.
U Turskoj se pak, jelo “na tu temu” služi za doručak, uz hrskave lepinjice. Proteinski doručak baziran na povrću sa dodatkom sira i jaja poznat je kao menemen, priprema se u bakarnim posudama i dugo drži sitost.
Operite paprike, isecite ih na kockice, pa ih propržite desetak minuta u tiganju u koji ste staviti puter. Potom dodajte oljušten paradajz isečen na kockice, pa nastavite da dinstate povrće.
Čim tečnost napola uvri, razbijte jaja, pa ih izmešajte sa povrćem, dodajte izdrobljen sir i ostavite na ringli još par minuta da se sir rastopi i sjedini sa povrćem.
Gotovo jelo pospite iseckanim perušunovim lišćem i služite uz hrskave vruće lepinjice.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar