Kuhinjica

[ Izvor: Recepti.com ]

09. 05. 2020. 06:42 0

Posne urmašice

Mekane i fine, urmašice su sjajne uz kafu ili čaj.

Sastojci

Za šerbet:

200g šećera

200ml vode

1/2 limuna - kriške

Za testo:

1dl vode

2dl ulja

350g brašna

1/2 kesice praška za pecivoPriprema

U šerpu sipati vodu, šećer i kriške limuna, staviti šerbet da se kuva, kad provri kuvati još tri minuta pa skloniti sa šporeta.

U šerpu sipati ulje i vodu, staviti da provri. Brašno i prašak za pecivo izmešati pa dodati u zakuvanu vodu i mešati oko minut, skloniti sa šporeta ostaviti da se prohladi pa formirati urmašice.

Uzeti kašiku testa, formirati manji valjak, pa pritisnuti na rende bockavim delom. Preneti urmašice u tepsiju koju smo malo podmazali uljem. Peći na 200°C dok ne porumene. Vruće urmašice zaliti hladnim šerbetom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Kupovina glasova

Zoran Živković [02.06.2025.]




Video dana

Pas koji ne voli da se mazi

Anketa

Da li je blokada u više gradova istovremeno dobra ideja studenata?

Rezultati