Kuhinjica
31. 12. 2019. 07:06 0
Recept za praznike: Posni gulaš od šampinjona
Recep za gulaš koji možete iskoristiti za prazničnu trpezu.
Potrebno je:
300 gr šampinjona
2 glavice crvenog luka
2 paprike sveže
1 svež paradajz
lovorov list
1 kašika brašna
aleva paprika
ulje
biber...so
peršunov list
malo suvog začina
Priprema:
Luk i papriku iseći sitno i propržiti i dinstati oko 20 min, na ulju. Dodati na listiće iseckane šampinjone i opet dinstati još 20-30 min. Dodati biber, so, lovorov list i ubaciti oljušten na kocke isečen paradajz. Na kraju umutiti 1 kašičicu brašna sa vodom, dodati u brašno alevu papriku i sve sipati u gulaš. Smanjite vatru i dodajte so po želji i peršunov list. Kao prilog servirati kjrompir pire...Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar