Horoskop

venerasapapilotnom.rs

19. 05. 2024. 10:29 0

Nedeljni horoskop: Ko mora na dijetu, a koga čeka poslovni podvig

Pročitajte šta vam zvezde predviđaju za narednih sedam dana, odnosno od 20. do 26. maja 2024. godine.

OVAN

Hrana

Dani puni aktivnosti pred Ovnovima. Neće vam prijati da opteretite stomak, pa izbegavajte tešku hranu. Budite umereni – lagani obroci, sa više povrća i malo mesa će odgovarati vašem nervoznom stomaku.

Ljubav

Do 24-og i prelaska Venere u znak Blizanaca – partner i vi ćete imati uspone i padove u odnosu. Biće tu i snažnih emocija i strasti, ali će biti i posesivnosti, ljubomore – i te oscilacije mogu umarati i opterećivati i drugu stranu i vas. Od 24-og ulazite u opušteniji i ležerniji period sa voljenom osobom – taman će vikend biti dobar trenutak da odskitate negde zajedno i uživate. Slobodni Ovnovi – ulazite u period intenzivnijih dešavanja sa suprotnim polom, pojačane komunikacije, period kada susrećete osobe koje vas inspirišu i koje vam prijaju. Da, doduše – ulazite i u period kada možete pokušavati da sedite na više stolica.

Posao

Prvo Sunce, pa nakon njega Venera i na samom kraju nedelje i Jupiter – prelaze u znak Blizanaca – polje koje vlada vašim načinom razmišljanja, komunikacijom, kontaktima, ali i učenjem. Vreme je za pojačane aktivnosti, vreme da počnete ozbiljnije da razmišljate o tome kako možete popraviti svoje sposobnosti, koja znanja možete usvojiti. Za neke od vas – vreme je i za realizaciju ideja ili razmišljanje o dodatnom poslovnom angažmanu. Pred vama je jedna solidna nedelja – samo nemojte troškariti previše.

Zdravlje

Prilično ste dobro – ako ima nekih tegoba one se vezuju za stomak ili za grlo.

BIK

Hrana

Teško je izboriti se sa hedonizmom koji je utkan u vašu srž, ali to neće biti toliko komplikovano ove sedmice. Promene u ishrani daju rezultate i bićete motivisani da ih praktikujete i dalje.

Ljubav

Vaša vladarka Venera jeste kod vas I ona svakako ukazuje na uživanja I blagodati koje vam dolaze kroz emotivne relacije, ali pošto je u ovoj nedelji već pred izlaskom iz vašeg znaka – može ukazati i na preteranost u intenzitetu, na snažne emotivne reakcije i prejake strasti. Ništa od toga nije loše ako naučimo da ne pravimo od komarca magarca. U prevodu – ne pravite dramu bez preke potrebe. Slobodni Bikovi – malo je verovatno da ćete ostati neprimećeni ovih dana. Vaša želja za uživanjima je pojačana, strasti vas nose – pa je itekako moguće da im se prepustite. Čula sada vladaju!

Posao

Pored Sunca, Venere i Jupiter na kraju sedmice ulazi u polje koje se vezuje za finansije, lične vrednosti i odnos prema novcu. Ulazite u period kada ćete rešavati novčana pitanja – i potencijalna dugovanja, i nove načine zarade, ali I imati materijalne rezultate vaših zalaganja iz dužeg vremenskog perioda unazad. U ovoj sedmici obaveze vas hoće "poklopiti", ali isto tako – sada možete dobiti prave potvrde promena koje ste čekali i za koje ste se zalagali.

Zdravlje

Alergije, ekcemi ili problem sa hormonima.

BLIZANCI

Hrana

Lagani obroci, da vas zasite ali da ne opterećuju vaš stomak – uglavnom će biti na vašem meniju. Samo povedite računa o roku trajanja i ispravnosti namirnica. Sa povrćem ne možete pogrešiti.

Ljubav

Pun Mesec u partnerskom polju, prelazak Sunca, Venere i Jupitera u vaš znak – sve ovo ukazuje na velike promene u vašim emotivnim relacijama. I sudeći po svemu – te promene ne bi trebale da budu ni malo loše. Šta više – ukoliko ste iza vas imali pomalo zahtevan period sa voljenom osobom – sada će doći do poboljšanja, do promena koje vam oboma prijaju. U nekim emotivnim relacijama sada je vreme pravljenja zajedničkih planova i dizanja odnosa na viši nivo. Ni slobodni Blizanci neće imati razloga da se žale – bićete u odličnom raspoloženju i maltene je nemoguće da ostanete neprimećeni. Dobar period za ljubav.

Posao

Ulazak Jupitera u vaš znak ne znači da će sve blagodati same od sebe početi da vam padaju sa neba, ali znači da ste ušli u duži vremenski period kada možete napredovati, naučiti nova znanja i veštine, kada ćete imati više samopouzdanja, jače ambicije i mnogo češće nego do sada biti u centru pažnje. Pred vama su ozbiljna poslovna dešavanja i napredovanje. U ovoj sedmici očekujte povoljne vesti i informacije vezane za vašu promociju i poslovne saradnje.

Zdravlje

Koristite svaki momenat za odmor i opuštanje.

RAK

Hrana

Da biste predupredili probleme sa varenjem ali i sprečili dobijanje kojeg kilceta viška - potrudite se da na vašem meniju češće budu riba i povrće. Voće u neograničenim količinama.

Ljubav

Solidna komunikacija i razumevanje, emotivna povezanost, ali i kvalitetan društveni život voljene osobe i vas – ukazuju da su vaše emotivne relacije u dobrom periodu. Odnos teče bez prepreka i velikih oscilacija. U pojedinim partnerstvima ovo su dani velikih odluka i značajnih poteza. Moguća je malo pojačana nervoza kod vas u drugom delu sedmice, ali ne bih rekla da je za to kriva voljena osoba već preokupiranost obavezama. Slobodni Rakovi – opuštajte se i uživajte sa prijateljima, ugodite sebi u okruženju onih koji su vam bliski i koje volite. Nikad se ne zna na koga možete naleteti.

Posao

Pun Mesec u polju poslovne svakodnevice i obaveza će ukazati na nagomilavanje obaveza, na vašu rasutost na više strana, na promenljiv odnos sa kolegama i saradnicima. Odnos sa nadređenima može biti nešto napetiji u ovim danima – ne ulazite u ubeđivanja sa onima koji čuju samo sebe, ili se spremite da budete glasniji od njih – pa vi vidite šta vam više odgovara. Pojedinim Rakovima će baš ovo biti plodonosan period – bilo što se poslovnih uspeha, bilo što se zarada tiče.

Zdravlje

Stariji Rakovi bi mogli da urade krvnu sliku. Mlađi – meteoropatske tegobe.

LAV

Hrana

Jedino što biste trebali da zaobilazite jesu slatkiši. Napravili ste promene u načinu ishrane, primećujete i pojačanu energiju, ali i poboljšanje u fizičkom izgledu. Umesto šećera, koristite med, jedite više voća.

Ljubav

Već u ponedeljak Sunce koje vlada vašim znakom prelazi u Blizance, donoseći vam lakšu i opušteniju energiju, a vrlo brzo će i Venera i Jupiter za njim – a sve u polju koje govori o prijateljima, druženju, povezivanju sa drugima. Pred slobodnim Lavovima je izuzetno povoljan period – bilo da im je cilj da pronađu nove prijatelje i nove načine zabave, bilo da im je cilj da ta zabava bude protkana i flertom, novim ljubavnim prilikama. Pred vama su dobri dani, uživajte! Što se tiče zauzetih – popustiće ta napetost koja postoji već neko vreme. Češće će se pronaći lepa reč, osmeh, dobra energija.

Posao

Mnogo se očekuje od vas ovih dana, ali ćete vi biti spremni i mnogo toga da iznesete. Potencijalna nagrada za trud i hoće i neće biti dovoljna. Hoće – jer ste to zaista zaslužili. Neće – jer ste dali mnogo više nego što dobijate. No, u svakom slučaju – ovo će biti podstrek i vetar u leđa za neke druge, mnogo ozbiljnije promene koje tek slede. Komunikacija sa šefovima će se nešto poboljšati – ako ništa drugo – bićete spremni da čujete jedni druge.

Zdravlje

Bolja zdravstvena situacija. Meteoropate mogu imati probleme sa pritiskom.

DEVICA

Hrana

Bez mnogo mesa i mesnih prerađevina, a ako ne možete da zamislite obrok bez ovih namirnica, onda koristite pileće ili ćureće meso. Odgovaraju vam sve vrste variva, čorbi, supa.

Ljubav

Komunikacija sa partnerom je sada kvalitetna, stabilna i dobra – što je od izuzetne važnosti, jer ulazite u period koji nosi mnoge promene sa sobom. U stabilnim partnerstvima – pred vama je vreme rasta, zajedništva, u dužim vezama – dizanje odnosa na viši nivo. U nešto nepovoljnijoj poziciji su oni brakovi ili veze u kojima se duže vreme unazad ispod površine gomila nezadovoljstvo, u kojima postoji distanciranost – ako želite da menjate nešto na bolje, vreme je da ozbiljno prionete na posao! Slobodni – postoji više osoba koje pokušavaju da privuku vašu pažnju. Makar jedna je dobar "materijal" za vezu.

Posao

Sunce, Venera, a na samom kraju nedelje i Jupiter – ulaze u znak Blizanaca i polje koje govori o vašoj karijeri, poziciji, reputaciji, priznanjima. Već ova nedelja je odlična da izbijete u prvi plan, da dobijete nagradu za sav trud uložen u prethodnom periodu koji je bio više nego zahtevan za vas, ali koji vam je omogućio da pokažete sve sposobnosti i marljivost koju nosite. Nemojte biti iznenađeni pohvalama, priznanjima, povoljnim promenama – ili viškom novca u vašem novčaniku.

Zdravlje

Dosta dobro, mada umor može biti pojačan.

VAGA

Hrana

Apetit je šaren, sa oscilacijama i jedino što je konstantno jeste vaša iskrena ljubav prema slatkišima. No, ono što je dobro je da ćete biti fizički aktivniji, pa će se sve to nekako izbalansirati samo od sebe...

Ljubav

Mars u partnerskom polju u stabilne odnose unosi povišen nivo nervoze, a u nestabilnim već neko vreme pravi dar mar. Do 24-og vi ste pod izuzetno jakim pritiskom, koji može prouzrokovati u drugom delu nedelje prasak – kod nekih parova, ovo će dovesti odnos do ivice, dok će u drugim raščistiti vazduh, sva tenzija će se izbaciti, stvari rešiti i nastaviti dalje – pod dosta boljom i lakšom energijom. Što se tiče slobodnih Vaga – otvara se izuzetno povoljan period za ljubav. Vi ćete biti opušteni, lepršavi, harizmatični, spremni za flert, spremni da se zaljubite preko ušiju.

Posao

Teška i zahtevna energija je prisutna u poslovnom sektoru, najpre u saradničkim odnosima. No, ovo je i vreme kada ono što treba – otpada, a ono što vredi – kreće ka dodatnom razvoju. Ulazite u duži vremenski period koji je povoljan za pregovore, za poslovnu ekspanziju, za nova učenja I znanja, ali koji će mnogim Vagama otvoriti i vrata saradnje sa inostranstvom. Kompleksan finansijski period koji je doneo mnogo troškova polako ostaje iza vas I od ove sedmice se novčani segment poboljšava.

Zdravlje

Poboljšanje zdravstvenog stanja od druge polovine sedmice. Nešto osetljiviji respiratorni sistem.

ŠKORPIJA

Hrana

Vama je uvek slatko da sednete i da se naklopate, ali tokom ove sedmice uspevaćete da održavate kontrolu nad svojim apetitom. Smanjite meso i mesne proizvode.

Ljubav

Testirate vi partnerovo strpljenje I granice….a I drago vam biće testira vaše. Oboje ste u nekoj čudnoj i kompleksnoj fazi, pa se to mora odraziti na vaš odnos – kroz višak nestrpljenja I tvrdoglavosti, a manjak tolerancije i prilagodljivosti. Kad malo ohladite glave shvatićete da umete i možete da komunicirate – i da čak možete da pronađete i po koje konstruktivno rešenje. Strasti i dalje dosta toga umeju da "ispeglaju" – pa nije loše prionuti i na njih. Slobodne Škorpije – može se pronaći nešto vredno truda, iako će to biti nešto zahtevniji zadatak. Jer mnogo će toga ličiti na ljubav, ali će biti samo strast.

Posao

Niste nezadovoljni trenutnom poslovnom situacijom, ali vas mnoštvo promena i obaveza čini nervoznim, pogotovo što nemate baš mnogo adekvatne pomoći od strane kolega. Generalno gledano je tako - uvek će na kraju ispasti da ćete sve morati da odradite sami i da možete da se oslonite samo na sebe. Od strane drugih prema vama sada će uglavnom ići samo pritisak i otežanja. Pojedinim Škorpijama je moguća finansijski isplativa ponuda koja se vezuje za inostranstvo. Sledi vam povećanje priliva.

Zdravlje

Uglavnom dobra zdravstvena situacija, ako ne računamo pojačan umor.

STRELAC

Hrana

Doručak bi trebao da bude bogatiji – da biste imali dovoljno energije za funkcionisanje. Ostali obroci neka budu lagani, a izbegavajte previše mesnih prerađevina i začina u hrani. Mlečni proizvodi umereno.

Ljubav

Prvo Sunce, zatim Venera a onda na kraju sedmice i Jupiter – prelaze u vaše polje partnerstava, dok se u isto vreme dešava i pun Mesec u vašem znaku. Za slobodne je i ova sedmica, ali i duži naredni period izuzetno povoljna za uplovljavanje u emotivnu priču koja će biti baš po vašem ukusu. Što se tiče zauzetih, dve mogućnosti se otvaraju, sve u zavisnosti od stabilnosti i čvrstine odnosa u kojem ste. Jaki odnosi napreduju ili se dodatno uozbiljavaju, dok će u onim krhkim naredni period izbaciti sve ono što je loše na površinu i učesnici imaju izbor – ili će raditi na popravljanju odnosa ili je vreme da se razilaze.

Posao

Gore pomenuti tranziti su povoljni za vašu poslovnu sferu, bar u nekom narednom periodu. Iza vas je naporno vreme, a ispred vas – velike mogućnosti da svoj trud I znanja sada unovčite ili materijalizujete kroz poboljšanja u poslovnom sektoru. Pojedinim Strelčevima baš ova sedmica pokreće promene – bilo kroz povećanje finansijske nadoknade za rad ili kroz priznanja, realizaciju važnih saradnji i projekata ili kroz promenu radnog mesta. Takođe, odnos sa kolegama će biti praktičniji i jednostavniji u ovim danima.

Zdravlje

Vaš imunitet je i dalje na klackalici.

JARAC

Hrana

Bez posebnih preporuka po pitanju ishrane, jer ste vi u takvoj životnoj fazi da uglavnom vodite računa o sebi. Jedino vam se preporučuju namirnice sa više gvožđa, naročito spanać, paradajz, cvekla, džigerica.

Ljubav

Mesec predstavlja vašeg partnera, a pošto je on u ovoj sedmici pun – izgledno je da će drago vam biće imati svoje plus i minus faze tokom ovog perioda. Sa plusevima ćemo lako, nezgodni su nam ti minusi – kada se partner ponaša pomalo neuračunljivo i teško je izaći sa njim na kraj. No, vaša emotivna situacija je sada takva da čak ni ti minusi ne mogu uticati na vaš odnos – samo vam mogu doneti povremenu glavobolju ili nervozu. Što se tiče slobodnih – i dalje je sve kod vas fokusirano na uživanje i zabavu, pa i na potencijalne interesantne osobe koje mogu zagolicati vašu maštu i pokrenuti vam želje.

Posao

Prvo Sunce, a onda i Venera i krajem sedmice Jupiter ulaze u polje koje se vezuje za obaveze, odgovornosti i poslovnu svakodnevicu. Pred vama je duži vremenski period koji će doneti povećanje poslovnih aktivnosti, ali i proširenje obaveza, vreme u kojem imate priliku da se dokažete, ali i vreme u kojem se možete odlučiti za dodatni posao. Ova sedmica je prilično povoljna – može se sklopiti dobar dogovor ili poslovna saradnja koja će biti itekako finansijski isplativa po vas.

Zdravlje

Ulazite u vreme kada je potrebno menjati navike i odgovornije se odnositi prema sebi.

VODOLIJA

Hrana

U ovom periodu je stomak osetljiviji nego inače i reaguje težinom na iole veću količinu hrane. Iz tog razloga potrebno vam je da namirnice rasporedite na više malih, laganih obroka. Uzimajte više tečnosti.

Ljubav

Planete se polako sele iz znaka Bika u znak Blizanaca, energiju koja je srodna vašoj, koja vam prija i pokreće vas. Sunce koje vam daje potrebu da zablistate, Venera koja donosi opuštenost, uživanje i ljubavne povoljnosti i na kraju Jupiter – da u narednih godinu dana sve ono što se vezuje za uživanje, ljubav i decu – potencira i uveća. Partnerski odnosi u ovoj sedmici, naročito u njenom drugom delu funkcionišu prilično dobro – komunikacija je kvalitetnija a u stopu je prate osmesi i bolja energija. Slobodne Vodolije – dobar je momenat da se zaljubite. A biće i na dalje – jer, sada je sreća na vašoj strani.

Posao

Vaša energija i voljni momenat su više nego dobri, ali se mora priznati da je poslovni sektor neki duži vremenski period unazad mesto koje vas crpi i koje testira vaše granice. Pogotovo ako imate osećaj da ulažete puno a da ne dobijate baš toliko mnogo zauzvrat. Potreba da se nešto promeni i poboljša sada će postajati sve jača kod vas i pred Vodolijama je vreme kada će realizovati svoje ideje, uvesti neke nove momente u posao, kada će biti spremne da nauče nove veštine koje će im se isplatiti.

Zdravlje

Iscrpljenost i pojačan stress.

RIBE

Hrana

Stomak vam je osetljiviji, a moguće je da imate i blaže alergijske reakcije na neke namirnice, uglavnom na sezonsko voće. U ishrani vam je potrebno više povrća, a manje mesa i mesnih prerađevina.

Ljubav

Emotivno – solidna situacija. Komunikacija između voljene osobe I vas je stabilna I kvalitetna u ovim danima, a u stopu je prati I potreba da se vas dvoje više opuštate, smejete, uživate u sitnim zadovoljstvima, u bliskosti I strastima. Dobar je period i da više skitate I izlazite zajedno. Planete ulaze u vaše polje doma i porodice, intime – pa je pred Ribama duži vremenski period u kojem će doneti važne odluke vezane za partnerstva u kojima su. Slobodne Ribe – i dalje traje povoljan period, bilo da želite samo da uživate i opustite se u društvu bliskih ljudi, bilo da ste zainteresovani za flert, ljubav.

Posao

Ribe su ušle u period u kojem se mogu odlučiti na pokretanje privatnog ili dodatnog poslovnog angažmana. No, o tom potom. Generalno gledano – sedmica je poslovno povoljna za vas – jeste da ćete biti razvučeni na sto strana obavezama, kontaktima, pregovorima – ali bi sve ovo trebalo da vam se isplati u finansijskom smislu. Baš u ovoj sedmici možete pokrenuti jedan ili dva dogovora koji deluju prilično obećavajuće. Dobar je momenat za rešavanje papiroloških i administrativnih pitanja.
Zdravlje

I dalje ste prilično osetljivi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Mašinista se pravi važan

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati