Horoskop

[ Izvor: Atma.hr ]

17. 01. 2024. 20:03 0

Šta donosi svaki mesec u 2024. godini

Januar dinamičan mesec za zemljane znakove, ali konstruktivan pritisak bi mogli da osete Strelac i Jarac zbog njihovih vladajućih planeta koje su u harmoničnom odnosu. Osećaj prosperiteta imaće Ribe i Bikove i delovaće da će većina kroz njih tokom ovog meseca biti na neki način nagrađena.

Januar ove godine ušao je u drugu polovinu. Manje više svi vidimo šta donosi godina, ali moramo znati šta je to posebno i za svaki mesec.

Januar stabilizuje poslovne i finansijske odnose

Početkom januara formirao se trigon kojeg aktivira mesec i daje mogućnosti da se stabilizuju sve poslovne prilike koje za pozadinu imaju stvaranje progresa u poslovanju koje ima perspektivu da osnaži reformirajuće i revolucionarne ideje.

Radi se o jako stabilnom trigonu zemljanog elemenata koji će se jačati u narednim mesecima i evoluirati u drugi element. Ovaj trigon će se većini manifestovati kroz osobe rođene u znaku Jarca, dok će Jarci sasvim neočekivano za okolinu (ali očekivano zbog intuicije koju osećaju) prihvatiti saradnju s nekom neuobičajenom osobom za njih.

Ovo je način da Univerzum stavi u pogon energije koje će doneti razvoj za sve koji su svojom dobrotom to i zaslužili. Ako ne uočite osobe s jakim uticajem Jarca, onda se može raditi i o osobama drugog zemljanog znaka.

Februar nosi neponovljiv blagoslov u narednih 140 godina

Pored zemljanog trigona koji će ovog meseca biti jače aktivan nego prošlog, dolazi još jedan jako redak aspekt. Ovaj aspekt se pokazuje samo jednom u ovom i polovini narednog veka i sa sobom nosi snažnu stabilizaciju poslovanja i ljubavi, kao i skidanja prepreka koje su do sada dobre osobe obustavljale od ostvarenja stvari za dobrobit sebe i drugih ljudi.

Saturn u Ribama deliće dobre vibracije s Jupiterom u Biku i tako će polako donositi čistinu za ostvarenje ciljeva na kojima smo godinama radili. Uz aktivan zemljani triangl, ovaj aspekt stvara energiju da se napokon aktiviraju nove generacije i pokrenu promene.

Ovo će biti jako dinamičan mesec za zemljane znakove, ali konstruktivan pritisak bi mogao da osetiti Strelac i Jarac radi njihovih vladajućih planeta koje su u harmoničnom odnosu.

Osećaj prosperiteta, biće na plećima Riba i Bikova i delovaće da će većina kroz njih u toku ovog meseca biti na neki način nagrađena.

Mart je mesec intenzivnog isceljivanja

Uticaj zemaljskog trigona blago se smanjuje. Umesto toga, ističe se snažna energija znaka Ovna, koji svoju impulsivnost i snagu usmerava u davanje prioriteta lečenju. Ovaj mesec odražava karmičku potrebu sveta da izleči svoju suštinu.

Preklapanje Mesečevog severnog čvora sa asteroidom Hiron doprinosi hrabrosti da se skrivene rane donesu u oblast u kojoj neće biti suđene, već izlečene kako sudbina nalaže.

To govori i o uspešnosti izgradnje stabilnih odnosa proteklih meseci koji su "kupili" vreme za izlečenje. Pošto je ovo karmički aspekt, imajte na umu da nedostatak vremena koje posvećujete isceljenju može da vam se surovo obori.

Dobro razmislite o svojim prioritetima! To svakako nije rad iznad zdravlja!

April je opasnost od sukoba

Ovog meseca dolaze značajne promene. Trigon u zemlji postaje neaktivan i njegovu energiju preuzima vazduh, ali samo u maju/maju!

Ovog meseca se aktivira veoma teška konjunkcija Saturna i Marsa u Ribama, što nam govori da hitno treba da razmislimo o svom ponašanju, jer prepreke koje će se iznenada pojaviti u nama mogu stvoriti impuls da povredimo sebe i druge.

Posebno je potrebno razmišljati i voditi se razumom za preklapanje retrogradnog Merkura sa ovom konjunkcijom u veoma lošoj vezi. Generalno, ovaj period je opasan i za fizičke povrede, ali je naravno uvek potrebno videti kako ovi aspekti utiču na svakog pojedinačno.

Ali zbog položaja ovih planeta u Ribama, važno je znati da smo u osnovi mnogo osetljiviji na emocionalne povrede nego na fizičke.

Maj je mesec kada razum govori

Tokom ovog meseca dobićemo veoma naglašen vazdušni trigon, koji će dati prioritet našem racionalnom ponašanju nad emocijama. Doći će trenuci kada ćemo shvatiti da dolazi novo vreme u kome je potrebno da na drugačiji način pristupimo onome što osećamo, ali nam to istovremeno govori da i naša mračna strana emocija kojima se štitimo mora prilagoditi.

Ovo je odličan period za planiranje razvoja inteligencije i jačanje sposobnosti koja diktira kako ćemo verbalno izraziti ono što osećamo.

Ovaj mesec ima veoma dobar potencijal za jačanje prirode vazdušnih znakova, ali i potencijala vatrenih znakova. Ne zaboravite da se u ovom periodu bavimo i diplomatskim jačanjem integriteta, tako da će se sukobi iz aprila rešavati u ovom periodu.

Jun je pun energije i potencijala

Ovog meseca je veoma interesantna situacija koja će snažno podstaći mušku energiju i izneti u prvi plan potencijale i impulse koji su spremni da suštinski promene situaciju.

Stvoriće se preklapanje u vidu konjunkcija (stelijuma) Sunca, Merkura, Venere sa uticajem Jupitera u Blizancima, a to ulazi u harmoničan odnos sa konjunkcijom Severnog Mesečevog čvora i Hirona. Ovo govori o osnaživanju muškog, zaštitnom arhetipu koji će doprineti izlečenju duše i čišćenju karme većine.

Ovo govori o ulasku posebno prosperitetnih muškaraca u život žena prema obliku karme koji su zaradili u ovom životu. Takođe govori o dolasku jakih i nezavisnih žena u vidu karme koja će zadovoljiti muškarce koji imaju snažnu emocionalnu vibraciju do dubine svog postojanja.

Ovaj period donosi i veoma značajne inicijative koje će pokrenuti spiralu važnih događaja za svakog od nas i postaviti nas na vodeću poziciju koju zaslužujemo. Ovaj period ima snažan uticaj na pojedince sa naglašenim Marsom u zodijaku.

Jul donosi intenzitet, ali donosi racionalizaciju i fatalan izbor!

Trigon u vazduhu donosi nam tokom ovog meseca previše toga što bi se moglo urediti u našim životima. Imaćemo jaku potrebu da razgovaramo o neizbežnim promenama nove ere, što će podrazumevati posebne razgovore o tome kako direktno uticati na neke situacije u budućnosti.

Sve to treba da bude uspešno, ali u meri svakog pojedinca i na svoj način. Nešto važno je da treba obratiti pažnju na Neptun, koji je u opoziciji sa Lilit i lako nas može dovesti do isključivosti, što ćemo opravdati intuicijom.

Ali u ovom slučaju važno je slušati šta nam savetuju iskusniji i mudriji. Ne zaboravite da je otvorena komunikacija veoma važna u ovom periodu.

Avgust donosi moć

Ovaj mesec donosi moć, ali i sposobnost da se svi oblici emocija sagledaju u njihovoj kobnoj osnovi. Ova pogubnost će se i dalje više manifestovati kroz odluke koje moramo da donesemo da bismo se prilagodili situaciji, ali će izgledati prilično pozitivno.

Recimo da će to biti slično istraživanju nepoznatog raja gde nikada nismo bili, pa nas ovaj nedostatak znanja o njemu zapravo najviše plaši. Ono što je jako naglašeno je snažna energija konjunkcije Marsa i Jupitera.

Ovakvo stanje govori o prepoznavanju potencijala i autoriteta diplomatskim i komunikacionim kanalima.

Biće ovo period u kome ćemo moći da rešimo mnoge stvari samo pravilnim tonom glasa. Treba znati da na nekom globalnom nivou u ovom periodu počinje da se priznaje pravi autoritet.

Ovaj autoritet može biti individualno značajan za nas, ali takođe ima tendenciju da označi dolazak moćnog vođstva u našu sredinu.

Mesec septembar nosi mračni ženski autoritet

Tokom ovog meseca biće naglašena ženska energija, koja će poprimiti formu maligniteta i osvetoljubivosti. Ovo će biti period u kojem bi ženska energija mogla početi da se bori protiv onoga što predstavlja.

Za ovaj aspekt, neophodno je proceniti tranzite pojedinca kako bi se znalo kako ova energija može uticati na pojedinca.

Oktobar donosi intuitivni procvat

Vodeni trigon se iznenada aktivira u ovom periodu. Venera u Škorpiji svoj misteriozni intenzitet donosi osetljivom i ćudljivom Marsu u Raku, koji prenosi vibraciju na Saturn u Ribama, iza kojeg se pojavljuje veo saosećanja i ulaska u suštinu.

Ovaj trigon prodire u našu ljubav prema čoveku i daje nam moć da volimo i da shvatimo da je svako srce drugačije slomljeno i da je upravo zbog tih lomova u stanju da voli greškom.

Nikada ne zaboravite da se kost nikada više ne može slomiti na mestu gde je nekada bila slomljena. Tako je i sa ljudskim emocijama! Kada prođu kroz bol, postaju jači i izdržljiviji.

Ovaj aspekt nam donosi ljubav izvan granica razuma i intuiciju spremnu da uđe u najmračnije tunele našeg i tuđeg bića.

Novembar donosi strasti

Ovaj mesec nudi trigon u vatri koji će pokazati najčistije strasti koje nastaju iz korena ljubavi. Uz ovaj trigon ide i deo priče kroz isceljenje i duhovno uzdizanje. Ovaj mesec svakako donosi ispunjenje u kontekstu ambicija i velikog unapređenja poslovanja sa vatrenim znacima, posebno za Strelce.

Seksualnost tokom ovog meseca mogla bi biti veoma vatrena i produbljena jakim strastima. Ova ista seksualnost može imati isceljujuće konstrukte, ali je veoma važno konsultovati se.

Strasti su vrlo često nešto što je samo analgetik za naš emocionalni bol. Uvek je neophodno da se duboko udubimo u naše emocije i potrebe.

Decembar izoštrava i ostvaruje viziju

Snaga ovog meseca ogleda se u pronalaženju naše suštine u prošlomesečnoj jurnjavi kroz emocije i strasti. Ovog meseca ćemo postaviti gde prestaje potreba da druge obasipamo ljubavlju i strašću i pronaći gde tražimo sebe i svoju svrhu.

Jake emocije i strasti mogu iscrpiti većinu vatrenih znakova i otkriće da su njihove emocije veoma osetljive. Vrlo brzo bi se ugasili i počeli da se leče jer bi se našli da zaista preispituju moć ljubavi i njenu reformišuću energiju.

Postoji i odbrana od teških energija koje imaju nameru da unište. Ovde će prevladati optimizam, a snaga ljubavi koja dolazi donosi promene. Važno je samo napomenuti da su veće mogućnosti da muškarci budu povređeni u ljubavi nego žene.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati