Horoskop

[ Izvor: venerasapapilotnom.rs ]

17. 09. 2023. 10:02 0

Nedeljni horoskop: Oko koga leti novac, a ko teško menja navike

Pročitajte šta vam zvezde predviđaju za narednih sedam dana, odnosno od 18. do 24. septembra 2023. godine.

OVAN

Hrana

Neke navike se teško menjaju, koliko god vi želeli i trudili se. U ovoj će se nedelji iskušenja češće javljati - a ono što bi bilo dobro po vas jeste kuvana hrana - naročito čorbe, supe, variva.

Ljubav

Možda vam komunikacija neće biti baš savršena, ali će biti znatno bolja nego tokom proteklog perioda. Bilo da se dogovarate o nekim svakodnevnim temama ili pak pravite planove - uspevaćete da pronađete zajednički jezik. Može doći do situacija u kojima će na kratko provejavati nepoverenje - ali će se one brzo izgladiti i raščistiti. "Igrajte" na kartu ljubavi i na kartu strasti - one su sada vaši najjači aduti. Slobodni Ovnovi - vrlo ste raspoloženi za nove ljubavne „akcije“ kojih u ovoj sedmici može biti više nego inače. Nešto vam deluje kao prolazna strast, ali se može pretvoriti u mnogo više od toga.

Posao

Malo zakočite po pitanju troškova i pokušajte da tokom ove sedmice ne letite mnogo sa ulaganjima - dajte sebi dovoljno vremena da sagledate sa svih strana situacije i dobro razmislite o njima. Iako će i na dalje biti tekuće što veće, što manje problematike u poslovnom sektoru - lakše će se sa njima izlaziti na kraj i brže ćete se dogovarati sa kolegama i saradnicima. Generalno - u radnom okruženju se atmosfera poboljšala, ukoliko ste u procesu reorganizacije ili ubacivanja novih elemenata – nazire se kraj.

Zdravlje

Bolje se osećate, iako ste još uvek pomalo roviti i često umorni.

BIK

Hrana

Potrebna vam je hrana koja će više aktivirati metabolizam. Unosite više mleka I mlečnih proizvoda, zeleno povrće, variva, ali i suve šljive, smokve i razne žitarice.

Ljubav

Imate različite faze ovih dana – one, u kojima se osećate više nego dobro, aktivno, raspoloženo, ali i one u kojima kao da sami sebe saplićete (neki kroz opterećenje porodičnim segmentom, neki kroz to što se osećaju nesigurno i što situacije koje su vam važne nikako da "krenu"). Partner pokušava da vas prati, sa manjim ili većim uspehom. Komunikacija je malo zapinjala, sada se stvari popravljaju. Slobodni Bikovi – lepa energija koju vam donosi društvo, izlasci, flertovanje i dešavanja sa suprotnim polom. Neko vas može baš zainteresovati i šarmirati, pa ćete poželeti da ovu osobu bolje upoznate.

Posao

Organizacija vam je bolja, a iako još uvek niste u potpunosti fokusirani – lakše izlazite na kraj sa obavezama na dnevnoj bazi. Nedoumice koje imate po pitanju nekih dogovora ili sitne greške iz proteklog perioda – raščistiće se u prvoj polovini ove sedmice. Svim važnim papirološkim pitanjima ili administrativnim zavrzlamama – takođe u ovom periodu posvetite pažnju, jer ćete ih uspešno privesti kraju. Finansije se blago popravljaju, mada ste još daleko od stabilnosti kojoj težite.

Zdravlje

Virusne ili bakteriološke infekcije. Posebno je osetljivo grlo.

BLIZANCI

Hrana

Količinski manji, a češći obroci bi vam sada više odgovarali. Preporučuje vam se konzumiranje belog pilećeg ili ćurećeg mesa, spanaća, šargarepe i zelene salate.

Ljubav

Iako se nivo pritiska na vas neće smanjiti, ipak ćete početi da se osećate bolje - najpre iz razloga što su neke stavke (prvenstveno vezane za porodični segment) krenule da se raspetljavaju, rešavaju, pokreću. Vi ćete povremeno partnera doživljavati kao prezahtevnog, on vas da ste bespotrebno kritični i svadljivi - ali će ova varničenja brzo biti potisnuta lepom energijom. Oblaka će biti manje, a radosnih događaja više. Slobodni Blizanci - kontakt sa nekim vam jako prija i na korak ste od toga da celu priču dignete na viši nivo. Najbolji momenat za lepa ljubavna dešavanja je u danima vikenda.

Posao

Merkur u svom direktnom kretanju govori o tome da neke poslovne situacije sada mnogo jasnije sagledavate, kao i o poboljšanju razumevanja i dogovora sa kolegama i saradnicima. No, ipak nije trenutak za opuštanje niti za žurbu. Zdrav razum će vas sačuvati od bilo kakvog zaletanja. Da, to znači da ćete po nekim bitnim poslovnim pitanjima i dalje ići dosta sporo – ali će zato vaši koraci biti ispravni. Što se finansija tiče, tu imamo poboljšanje – ali ćete i na dalje morati da više kontrolišete troškove.

Zdravlje

Imunitet vam je još uvek blago "okrnjen", ali suštinski – niste loše.

RAK

Hrana

Bilo bi dobro da imunitet popravite većim unosom ribe, piletine i ćuretine, jaja, cvekle, spanaća, paradajza. Još uvek u marketima i na pijacama ima i bresaka i nektarina i bobičastog voća – zasladite se.

Ljubav

Pregršt emocija, pa onda dašak nesigurnosti, uživanje u partnerstvu, pa pojačana ljubomora. Neke teme u kojima ste se konačno pomakli sa mrtve tačke, a onda buđenje nepoverenja. Sve u svemu - jedan korak napred, pa korak nazad. Ali, u tim "zapinjanjima" ipak ćete polako ići napred. Kao i za protekli period i sada važi – što je više zajedničkih aktivnosti, druženja, pozitivne atmosfere – to će vaša komunikacija, pa samim tim i odnos – biti bolji. Slobodni Rakovi – prva tri dana naredne sedmice su vrlo interesantna – ili će se pojaviti neko vama zanimljiv ili će već postojeća komunikacija da se produbi.

Posao

Posle sedmice zvane "ništa ne ide po planu" ulazite u nedelju u kojoj će pomaka ipak biti i dosta toga što je stagniralo i kočilo počeće da se rešava. Nešto malo više zapetljano na samom početku nedelje – ali kako dani budu odmicali – sve čistije i jednostavnije, a i vaša će se energija i elan popravljati. Ako nešto u početnoj fazi ne ide – imajte više strpljenja ili se okrenite onome što je lakše realizovati, ostavite da se stvari "slegnu". Malo napetija atmosfera u radnom okruženju u drugom delu sedmice.

Zdravlje

Bolje ćete se osećati od drugog dela nedelje.

LAV

Hrana

Hleb i pecivo od integralnog brašna, integralni pirinač, jabuke, orašasti plodovi, bobičasto voće. Sve ovo će olakšati varenje i doneti vam dovoljno energije. Izbegavajte slatkiše ili jedite crnu čokoladu.

Ljubav

Već neko izvesno vreme vi ste u emotivno napornom periodu. Čak i da spolja sve deluje kao da je dobro, iznutra – i u samom odnosu, ali i unutar vas – mnogo toga je uzburkano i napeto. Iako ste kao par (ili vi lično) više puta bili na pragu nekih odluka (bilo da se te odluke vezuju za presek ili za podizanje odnosa na viši nivo) – ili te odluke nije bilo moguće sprovesti ili nije bilo dovoljno snage za njih. Sada, kada Sunce uđe u znak Vage za vikend – odluke, kojeg god tipa one bile – biće moguće i doneti i sprovesti. Slobodni Lavovi – uživajte, privlačite, zabavite se, flertujte – period pravog emotivnog buđenja je sada otvoren.

Posao

Možda nećete na samom početku nedelje uspeti da se organizujete i uhvatite korak sa dešavanjima – delovaće vam da rasipate energiju na beznačajne stavke i detalje, a da vam promiču prioriteti i da njih ne uspevate da privedete kraju. Od sredine nedelje sve će doći na svoje – vi ste pod boljom energijom, uhvatili ste konce dešavanja i bez većih problema ćete "ispeglati" sve. Iako period nije loš za nove dogovore, ipak neka sve ostane okvirno – konkretizaciju ostavite za narednu nedelju.

Zdravlje

Uglavnom sitnija zdravstvena problematika.

DEVICA

Hrana

Mesto vas neće držati, pa će obroci "s nogu" postati maltene pa svakodnevna stvar kod vas. Izbegavajte koliko god možete brzu hranu, pekare, pojedite povremeno nešto i "na kašiku".

Ljubav

U odnos sa voljenom osobom unesite mir, prilagodljivost, spokoj, ali i bliskost i emocije – sve ovo je sada neophodno da biste funkcionisali skladno. Nemojte izbegavati neprijatne teme i pitanja, već im se oboje posvetite sa željom da ih rešite. Isto tako – izbegnite međusobne kritike i prebacivanje krivice – od tog posla leba nema, samo ćete se zaglavljivati bespotrebno. Što se više posvetite jedno drugom i vašem odnosu – brže će se stići do stabilnosti i "čvrstog tla". Slobodne Device – hajmo da stavimo tačku na prošlosti i da se pokrenemo napred, može? A ono što zaista vredi je blizu – već tokom oktobra.

Posao

Delovaće početkom nedelje kao da ste zagrizli preveliki "zalogaj" po pitanju nekih obaveza, poslova, dogovora – jer ćete imati osećaj da ste upali u zbrku i da iz nje nećete uspeti da se iskobeljate. No, taj početni haotični i zbunjujući momenat će doći i proći – suviše ste vi sada dobro "naštimovani" na uspeh i ostvarenje, suviše vam mozak dobro radi – da biste na iole duži rok bili u zastoju. Vaši će se planovi ostvariti – doduše, uz po koju prepreku – ali ne nerešivu. Idete mudro i sa puno strpljenja napred.

Zdravlje

Imunitet nije savršen, ali ide se na bolje.

VAGA

Hrana

Ukoliko ne budete odmereni po pitanju ishrane, brzo ćete se suočiti sa viškom kilograma (ukoliko već niste). Ne možete da odolite nekim namirnicama i to je okej – ali probajte da budete umereniji.

Ljubav

Potreba za promenama je naglašena, a od vikenda će te promene i startovati. U stabilnim ljubavnim odnosima – te promene naravno da idu ka vrlo pozitivnim dešavanjima. U onima koji nisu stabilni – pa, vi ćete sebe evidentno staviti na prvo mesto i od vas će zavisiti pravac i dalji tok odnosa. Energija vam nije loša, neuporedivo ste bolje nego u dužem prethodnom periodu. Budite mudri i usmerite i partnerstvo, ali i sebe – na pravu stranu. Slobodne Vage – između vas i nekog ko vas privlači sve više rastu energija i varnice. Možemo da pričamo o konkretnim dešavanjima, ali od ulaska u dane vikenda.

Posao

Imaćete par čudnih i nejasnih situacija na poslu, najverovatnije u prvoj polovini nedelje. Da li ćete otkriti da neko od kolega nije iskren prema vama ili da vam radi iza leđa, da li ćete prisustvovati nekim mahinacijama, ili ćete se razočarati u neke saradnike – to je već individualno. Šta god da je – prevazići ćete i nastaviti dalje. Što se obaveza i radne svakodnevice tiče – spremite se na nastavak zahtevnog perioda. Od vikenda Sunce ulazi u vaš znak i tada ćete imati priliku da zablistate i sve naplatite.

Zdravlje

Klackate u zdravstvenom smislu, ali to kreće na bolje od vikenda.

ŠKORPIJA

Hrana

Povremeni problemi sa varenjem. Izbegavajte testa, mesne prerađevine, prženu hranu. Konzumirajte mlečne proizvode, ovsenu kašu, orašaste plodove, banane, meso svedite na najmanju meru.

Ljubav

Meni uopšte nije jasno kako partner i vi funkcionišete u ovom periodu – jer, kad se pogleda sa jedne strane – sve vam je potaman, strasti ima i preliva, emocije su tu. Kad se pogleda sa druge strane – napetost, nervoza, ni partner ni vi niste "u vinklu". Komunikacija je ok (dobro, možda vas partner malo smara, ali da se podneti) i sad ja ne znam kako da generalizujem vaš odnos, osim da kažem – dobro ste, a niste. Jedino što je sigurno – držite se i iako se vaš mali brod povremeno zatalasa – nastavlja se plovidba. Slobodni – osećanja su burna, želje su se uzvrtele – ali vi ne biste bili vi da se ne "uhvatite" ili za maksimalno komplikovanu osobu/situaciju ili za osobu koja je zauzeta.

Posao

Ah, to strpljenje... Tako jednostavno reći, a tako teško sprovesti u praksi. A u prvom delu nedelje neko će baš testirati to vaše strpljenje. Kolege, saradnici, poslovni partneri, šef – neko od njih ili možda svi zajedno. No, sad ste u periodu kada možete spolja da delujete kao da ste smireni, a to što kuvate iznutra – to samo vi znate. Bitno je da ćete umeti da zdravim razumom procenite kako se postaviti (da bi to išlo u vašu korist a vama omogućilo postizanje ciljeva). Finansije (prilivi) su prilično jake u ovoj nedelji.

Zdravlje

Pojačan umor, osetljivo grlo i žlezde.

STRELAC

Hrana

Potrebna vam je umerenost u ishrani. Umesto da to praktikujete, vi puštate da loše navike nadvladaju. U periodu ste kada bi bilo potrebno menjati navike i hraniti se zdravije i umerenije.

Ljubav

Oko dogovora ćete se natezati i saplitati na sitnicama, komunikacija će čas ići bezveze, a čas normalno, malo ćete vi biti teški i prezahtevni, a malo će partner sitničariti oko svake gluposti. Trebaće vam vremena i po koji "popravni ispit", ali ćete na kraju doći do rešenja i usaglasiti se. Ali zato – dokle god emocije i strasti gurate u prvi plan – sve će funkcionisati kako treba. Onda vam je valjda jasno na koju stranu treba ići, zar ne? Slobodni Strelčevi – razigrana ljubavna energija, slatki i primamljivi ljubavni izazovi, uživanja, strasti – sve vas ovo zove da se prepustite.

Posao

Vaša je energija na ulasku u ovu sedmicu dosta istrošena, sa naporom i opterećenjem ćete zakoračiti u prvi radni dan. I verovatno se odmah suočiti sa stavkama koje su ostale nedovršene ili koje bi trebalo ispraviti i rešiti. Ići će to jednostavnije nego što mislite, samo da uhvatite korak. Komunikacija u poslovnom okruženju neće biti savršena, ali će se popravljati kako dani budu odmicali. Do kraja radne nedelje ćete biti prilično zadovoljni svojim učinkom. A nećete loše ni zaraditi.

Zdravlje

Kako sedmica bude odmicala, osećaćete se dosta bolje.

JARAC

Hrana

Odličan je momenat da krenete sa dijetom ili nekim novim režimom ishrane. Potrudite se samo da na vašem jelovniku bude više variva, kuvane hrane.

Ljubav

Unećete u ovu nedelju dašak nemira i nervoze iz prethodne. Mogu se pokrenuti jedna ili dve žustrije rasprave ili pak doći do obostranog durenja – na svu sreću – sve kratkog daha. Zatalasane emocije će se smiriti, najpre iz razloga što ste sada oboje spremni na dogovor i želite i da kažete šta imate, ali i da čujete jedno drugo. Suštinski, nedelja pred vama je korektna, zato što se oboje spremni da nađete kompromis po bilo kom pitanju. Slobodni Jarčevi – ukoliko je komunikacija sa osobom koja vam se dopada bila u zastoju – sada će se ponovo pokrenuti. Nedelja povoljna za flertovanje.

Posao

Nešto jednostavnije funkcionisanje na dnevnoj bazi – manje će biti zastoja i nesporazuma, a više pravih poteza i rešavanja. I komunikacija sa saradnicima i kolegama je bolja – biće možda početkom nedelje malo napeto (najverovatnije zato što ćete se sa sagovornikom pogrešno razumeti), ali posle početne faze nerazumevanja pronalazi se rešenje. Računajte da je pred vama jedna vrlo aktivna, ali dosta uspešna radna nedelja – pogotovo ćete biti zadovoljni finansijskim rezultatima.

Zdravlje

Respiratorne infekcije.

VODOLIJA

Hrana

Teško ćete tokom ove nedelje odolevati iskušenjima kada je hrana u pitanju. Ili ćete pak varirati – jedan dan ćete uspeti da održite režim ishrane koji ste započeli, da bi već sledećeg navalili na omiljenu klopu.

Ljubav

Ljubavi ima, strasti ima, komunikacije ima, problema ima. U principu – ima svega. A uostalom – vrlo brzo bi vam dosadilo da sve ide kao podmazano i da nema ni jedne prepreke na putu vašeg odnosa. To što vas partner povremeno nervira i ne igra kako vi svirate je opušteno skroz. I vi ste njemu s vremena na vreme teški kao crna zemlja i šta sad. U suštini, oboje prolazite kroz zahtevan period i to što ste jedno pored drugog – i te kako olakšava sve. Slobodne Vodolije – može preko društvenih mreža, interneta, može preko izlazaka i prijatelja, može i kroz putovanje – zabavu i strast ćete svakako pronaći.

Posao

Kažu da sve što se može novcem platiti – nije skupo. Pa onda dobro – spremite se da plaćate. Jer, makar do polovine nedelje – novci će samo leteti od vas. Doduše, leteće i ka vama pa će se to nekako izbalansirati samo od sebe. Što se konkretno poslovnih dešavanja tiče – imaćete osećaj kao da ste na trci sa preponama. Ako očekujete mirnu radnu sedmicu i jednostavno funkcionisanje – brzo ćete shvatiti da su vaša očekivanja totalno nerealna. Ali za utehu – bićete dobri i vrlo uspešni po pitanju rezultata.

Zdravlje

Zdravstveni segment je sa oscilacijama. Pomalo naporan period za vas.

RIBE

Hrana

Vi ćete ove nedelje i da jedete i da ne jedete na nervnoj bazi. U prevodu – čas ćete se tešiti hranom, čas ćete u potpunosti zaboraviti da ste preskočili obrok. Ili dva.

Ljubav

Ljubavni odnosi su već neko vreme pod pritiskom i deluje kao da se partner i vi distancirate, umesto da se približavate jedno drugom. Posle više nego prisutnog komunikacijskog zastoja – sada se polako otvaraju mogućnosti da nešto ispravite. Tu ne može da učestvuje samo jedna osoba, jer vašem odnosu nije potreban monolog, već dijalog. Prema tome, nađite način da razgovarate po svim pitanjima i temama – da bi se to približavanje ubrzalo. Slobodne Ribe – flertovanje nije problem, problem je da li imate realnu sliku osobe koja vam se potencijalno dopada i da li očekujete previše.

Posao

Iako neke situacije mogu izgledati dosta povoljno i privlačno – ipak ne žurite u dogovorima i u odlučivanju. Sačekajte, razmislite, dajte sebi malo vremena – pa tek onda donesite odluku. Iako će komunikacija sa saradnicima biti nešto bolja u odnosu na protekli period – ipak i dalje postoji prostor za nesporazume, pa treba biti nešto oprezniji. Što se obaveza na dnevnoj bazi tiče – tu ne brinite ništa, i na dalje ćete ih imati preko glave. Sedmica pred vama je zahtevna, ali sa dobrim rezultatima.

Zdravlje

Zdravstveni segment je osetljiva stavka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Rijaliti

Zoran Živković [15.07.2024.]
Video dana

Spremna za putovanje

Anketa

Da li ste očekivali ostanak Dragana Stojkovića na klupi Srbije?

Rezultati