Horoskop

Direktno.rs

12. 01. 2023. 19:59 0

Na koje bolesti svaki znak da pazi?

Bikovi su osetljivi na hladnoću, skloni su prehladama i kašlju, a imunitet im obično pada u zimskim mesecima...

Ovan

Ovnovi su skloni neuralgijama, groznicama i upalnim procesima. Mogu da ih muče glavobolje i problemi sa očima i ušima. Treba redovno da odlaze na stomatološke preglede i da održavaju oralnu higijenu. Ovnovi su takođe veoma ponosni i neretko ih muči strah od neuspeha što stvara dodatna opterećenja. Često žure i brzaju, a to može da dovede do udaraca i manjih povreda. Savetuje se da se bave sportskim aktivnostima. Karakteriše ih i brz oporavak nakon bolesti. Snažna volja za životom koju poseduju ne dopušta im da se predaju ničemu, pa ni zdravstvenim problemima.

Bik

Vrat i grlo su osetljive tačke Bika. Mogu da ih muče angine i smetnje sa glasnim žicama. U detinjstvu mogu da budu podložni infekciji sinusa ili krajnika. Osetljivi su na hladnoću, skloni su prehladama i kašlju, a imunitet im obično pada u zimskim mesecima. Ovaj znak je povezan i sa poremećajima u ishrani, kao i hormonalnim smetnjama. Stitnoj žlezdi moraju da posvete više pažnje. Preporučuje se da se redovno bave sportom i da vode računa o zdravoj, pravilnoj ishrani.

Blizanci

Blizanci su uvek u nekom pokretu, rade nekoliko stvari istovremeno, a kada miruju previše su zaokupirani mislima, a to ponekad može da bude izvor velike mentalne napetosti. Treba im vreme za opuštanje, dan u kom će da pobegnu od svih obaveza i da se odmore od vlastitih misli. Užurban način života može da dovede do psihosomatskih promena, a pritom su im najosetljiviji disajni putovi, posebno sinusi. Takođe mogu da imaju i problem sa alergijama i češće da oboljevaju od bronhitisa. Ako ste pušač, prekinite sa tom lošom navikom i naučite da se odmarate - meditirajte, bavite se jogom...

Rak

Senzibilni su i sve što ih potrese osećaju u stomaku. To područje je kao njihov životni kompas, detektor koji ih upozorava na opasnost, ali i na dobre stvari. S tim dolazi i veliko opterećenje, pa su osetljiviji na bolesti trbušne šupljine. Osetljivi su i na grudi, pa je preporučljivo jednom godišnje da odu na mamografiju i ultrazvuk. Trebalo bi da paze na ishranu, da uzimaju probiotike i da piju čajeve. Rakovi su osetljivi i skloni promenama raspoloženja, pa im je neophodno kretanje, boravak u prirodi i aktivan način života. Na taj način će se uspešno boriti sa pasivnošću, crnim mislima i zabrinutošću.

Lav

Iako suvitalni i dobrog zdravlja, kao i svi, i oni imaju neku slabu tačku. To je srce, grudni koš, kao i leđa. Kad su uznemireni, neretko osećaju ubrzano lupanje srca i možda češće od drugih posećuju lekara zbog aritmije i sličnih smetnji. Ponekad im i visoki pritisak može zadavati probleme, zato je bitno da izbegavaju stres i napetost. Redovne masaže, kao i fizičke aktivnost, posebno pilates, može da pomogne Lavovima. Savetuje se da očvrsnu leđne mišiće i bar jednom nedeljno da se podvrgnu medicinskoj masaži. Takođe, preporučuju se i prirodni preparati protiv opadanja kose.

Devica

Devica puno razmišlja, duge sate provodi u analizama svega što joj se događa, a to može da bude izvor nemira i opterećenosti. U tom slučaju neke zdravstvene smetnje mogu da budu psihosomatske prirode, posebno ako su duže vreme nezadovoljni i opterećeni. Vezuju se uz svoje misli i zato je bitno propitkivati njihovu istinitost, da bi se manje zabrinjavali oko onoga što dolazi sutra. Probavni trakt i živčani sistem su im slabe tačke. Skloniji su nadutosti, neredovnoj stolici, i zato je neophodno važno da izbegavaju ugljene hidrate. Savetuje se da piju puno vode i da više jedu kuvanu i nezačinjenu hranu.

Vaga

Vage su osetljive na bubrege, donji deo leđa i kožu. Možda su im zvezde poklonile blagoslov lepe kože i gotovo porculanskog tena, ali činjenica je da sa vremena na vreme mogu da imaju i nekih problema sa kožom, kao što su alergijske reakcije, dermatitis, seboreja i slična stanja. Osetljiviji su na bešiku, kao i na stvaranje kamenca u bubrezima. Često su zabrinuti što ih vodi u migrene. Redovno bavljenje jogom može da im pomogne da se bolje osećaju. Naime, kod Vaga se na koži manifestuju psihičke ili zdravstvene smetnje. Osim toga skloniji su i prekomernom zadržavanju tečnosti u telu, pa moraju da piju više vode, da izbegavaju presoljenu hranu, konzervirane namirnice i slane sireve.

Škorpija

Škorpija je izdržljiva i puna energije, odlično se oporavlja od svih problema, pa i onih zdravstvenih. Sklonije su vaginalnim infekcijama, pa se savetuje da praktikuju siguran seks. Sklone su i upalama mokraćnih puteva i stvaranju kamenca i poteškoćama sa bubrezima. Emocionalno stresne situacije mogu da utiču na njihov libido, a kod muškaraca i na probleme sa erekcijom. Bavljenje intenzivnim sportskim programima, kao što su borilački sportovi ili redovan odlazak u teretanu neophodno su važni za psihičko i fizičko zdravlje Škorpije. Na taj način mogu da se reše nakupljenog stresa i viška energije.

Strelac

Strelčeve krasi pozitivna životna energija, entuzijazam i optimizam, a zdravstveni problemi i životne krize nastaju tek kad izgube veru u sebe. Zato je dobro da se posvete ličnom i duhovnom razvoju čime će znatno podići kvalitet svog života. Njihova osetljiva područja organizma su jetra, kukovi i butine. Trebalo bi da izbegavaju prekomerno konzumiranje alkohola, a iz ishrane da izbace masnoće. Osim toga skloniji su gihtu i išijasu. Češće od drugih podložni su sportskim povredama. Ubrzan i stresan tempo života ima svoje posledice. Savetuje se da se bave fizičkim aktivnostima.

Jarac

Jarac vodi računa o svom zdravlju, što je odlično, ali ponekad to može da vodi ka hipohondriji. Strahovi jesu njihovi najveći neprijatelji, a posledice takvog života se mogu odraziti na psihičko zdravlje. Lako će upasti u depresivna stanja. Treba da nauče da se opuste i da otpuste stvari koje ih opterećuju i koče u napretku. Savetuje se da redovno uzimaju vitamin B12. U kasnijm godinama mogući su problemi sa reumatizmom. Preporučuje se konzumiranje kalcijuma i C vitamina. Njima je potrebna svetlost, pa ne treba da se zatvaraju unutar četiri zida, već da se izlažu suncu.

Vodolija

Zbog prekomernog rada Vodolije su sklone da zanemare granice izdržljivosti svog organizma kao i njegove potrebe. Tako dolaze i zdravstvene smetnje koje se mogu odraziti na zdravlje srca, krvotok, kao i na želudac. Osetljive tačke tela su im i kolena, potkolenice i zglobovi. Njihov um je njihovo najjače oružje, ali ponekad se može i okrenuti protiv njih i uvesti ih u neka uverenja koja im više štete nego koriste. Za njih je bitna unutrašnja ravnoteža, pa se savetuje da izbegavaju bilo kakve krajnosti. Potrebno da je pronađu sport po njihovoj meri. Duboko disanje posebno u jutarnjim satima pripremiće ih za sve napore u danu.

Ribe

Snovi igraju veliku ulogu u životu Ribe. One koje stvaraju u budnom stanju bitno je ostvariti, jer time ostvaraju sebe i postaju srećni. Snovi koji se javljaju dok spavaju često mogu da budu burni i intenzivni. Nesanica je za njih normalna, kao i poremećaji spavanja. Njihove slabe tačke su stopala, vene... Savetuje se da nose udobnu obuću, a zbog spuštenih stopala ponekad ne mogu bez medicinskih uložaka. Kada su nesrećni i nezadovoljni, skloni su begu od stvarnosti i to neretko uz pomoć alkohola i lekova za smirenje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati