Savremena žena

Direktno.rs

02. 11. 2021. 09:00 1

Aromaterapija: Problemi sa spavanjem, limun pored kreveta

Prema aromaterapiji, limun nije samo voće, već i "magičan" sastojak koji može da podstakne fiziološke reakcije u telu. Bogat dragocenim hranljivim materijama, poput vitamina C, A i B, bakrom, manganom, kalcijumom, kalijumom, magnezijumom i moćnim antioksidansima, limun je dobar za kožu, pa čak i za unutrašnje organe. Štaviše, istraživanje je dokazalo da stavljanje narezanih kriški limuna pored krevet noću može da poboljša probleme s disajnim putevima, kvalitet vazduha i san.

Zahvaljujući njegovim detoksikacijskim i antibakterijskim svojstvima, limun je prirodni prečiščivač vazduha, i poboljšava njegov kvalitet. Njegov miris smiruje nervni sistem i pomaže u smanjenju osećaja stresa, kao i kod problema sa začepljenim nosom. Miris citrusnog voća otvoriće disajne puteve i pomoći vam da lakše dišete, pa stoga i puno lakše zaspite.

Uz to, udisanje mirisa limuna tokom spavanja može da umanji bol, poput glavobolje i reumatoidnog artritisa, a poznata su i njegova svojstva regulisanja cirkulacije i snižavanja krvnog pritiska, što je takođe naučno dokazano.

Sve su to dobri razlozi zbog kojih bi svakako trebalo da probate da stavite limun pored kreveta pre spavanja. Limun jednostavno narežite na četvrtine po dužini, stavite na tanjirić ili u posudicu pored kreveta i uživajte u blagodetima mirisa ove moćne voćke

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati