Savremena žena

Direktno.rs

03. 03. 2022. 17:32 0

Feng Šui pravila za spavaću sobu: Šta izbegavati?

Najvažnije je da se rešite svega što stvara negativnu energiju kako biste mogli da pustite pozitivnu energiju u svoj dom. Prvo se morate osloboditi nereda i nepotrebnih stvari koje vas okružuju.

Poznati principi življenja Feng Šui potiču iz drevne Kine i razvijeni su da pomognu ljudima da u svoj dom unesu mir, blagostanje, sreću i ravnotežu. Da biste to uradili, ne morate godinama da štedite novac ili ga trošite, ali vrlo jednostavno možete napraviti neke male modifikacije.

Jedan od mnogih načina na koji možete da primenite feng šui principe u svom životu je ispravljanje pet najčešćih grešaka u uređenju najintimnije sobe, a to je spavaća soba. Srećom, većinu njih možete lako popraviti. Ali ako ne možete, pokušajte da izvučete najbolje iz onoga što imate.

1. VrataU Feng Šuiju, vrata se smatraju energetskim ustima stana i predstavljaju način na koji energija teče u kuću i kroz nju. Vrata ne smeju biti oštećena, škripati ili zaglaviti se. Budući da treba omogućiti da se lako skroz otvaraju, ne bi trebalo postavljati previše stvari u blizini. Vrata koja se zaglavljuju i ne mogu da se otvore neće moći da prime dovoljno energije. To će se odraziti kao poteškoća u određenim oblastima života. Ponekad iza vrata visi gomila nereda i stvari zbog kojih je nemoguće otvoriti se do kraja. Očistite nered i uklonite nameštaj (ako vam smeta kada otvorite vrata) da biste u taj prostor uneli više energije.

2. Postavite krevet na pravo mestoPrema Feng Šuiju, krevet bi trebalo da bude što dalje od ulaznih vrata. Pokušajte da izbegnete položaj kreveta nasuprot vrata ili u uglu sobe iza vrata. U ovom položaju osećaćete se kao da se krijete od sveta i osećaćete se nesrećno. Da bi krevet bio uravnotežen, sa svake strane treba da imate po dva noćna ormarića bez obzira da li spavate sa partnerom ili ne.Ako ste direktno u liniji sa vratima, nalazite se u takozvanom "položaju smrti" sa stopalima prema vratima.

3. Uzglavlje

Većina uzglavlja u sobama čvrsto je naslonjena na zid. Obavezno obezbedite krevet sa udobnim uzglavljem koje će popuniti prazninu između kreveta i zida. Uzglavlje kreveta će stabilizovati energiju i sprečiti njeno curenje. Kada birate uzglavlje, izbegavajte rešetkaste i metalne modele.

4. Sto okrenut prema prozoruVaš sto predstavlja vašu karijeru i posao. Primamljivo je da svoj sto postavite odmah pored prozora koji vam pruža pogled na vašu prelepu baštu, međutim, u većini slučajeva to nije baš idealno jer vaša energija odlazi ravno kroz prozor i odlazi sa posla. Pogled kroz prozor može vas ometati u produktivnosti.

Umesto da sedite za stolom sanjareći i gledajući kroz prozor, postavite svoj sto tako da ste usredsređeni na zadatke koje treba da obavite. Kad završite s poslom, dajte sebi oduška i prošetajte napolje na vazduhu ili provedite vreme u bašti. Ako nemate gde da pomerite svoj radni sto, uložite u zavese tako da vaša energija ostane iza radnog stola i da ne "gleda kroz prozor".

5. Sto u spavaćoj sobiBudući da je vaš sto simbol vaše karijere i posla, ravnoteža između poslovnog i privatnog života je vrlo slaba kada imamo radni sto u sobi. Sto vidite kad legnete u krevet, što vas tera na razmišljanje o poslu. Alternativno, vidite krevet dok radite i to vas može uspavati i naterati da se odmorite. Ovo bi moglo da smanji koncentraciju i produktivnost. Radni sto u spavaćoj sobi doprinosi neravnoteži. U idealnom slučaju, pomerite sto iz spavaće sobe.

Međutim, razumljivo je da mnogi ljudi imaju stolove u spavaćoj sobi zbog nedostatka prostora. Ako nemate gde da premestite svoj sto, pokušajte da vizuelno odvojite sobe. Kao pregradu možete koristiti zavesu, paravan ili čak samostojeći ormar za knjige, piše Real Simple.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati