Savremena žena

Direktno.rs

22. 09. 2020. 15:17 0

Stručnjaci utvrdili: Pupčana vrpca se seče PRERANO

Stručnjaci sa Univerziteta sa Floride tvrde da se bebama po rođenju prerano preseca pupčana vrpca, što je pogrešno, jer se time lišavaju zdravih hranljivih materija iz nje.

Istraživanje koje su sproveli je pokazalo da je pupčana vrpca i izvor matičnih ćelija, pa ukazuju lekarima da razmisle o promeni uvrežene navike sečenja odmah po rođenju.

Dovoljno je da se to pomeri za samo nekoliko minuta i sve bi bilo mnogo bolje. U tom slučaju bi, tvrde istraživači, više krvi specifičnog sastava poteklo od majke do novorođenčeta, krvi koja može da se nazove prvom transplantacijom matičnih ćelija koju dete dobija rođenjem.Naročito velike koristi od neprekidanja protoka kroz pupčanu vrpcu imaju, navode stručnjaci sa Floride, bebe koje su došle na svet sa određenim zdravstvenim problemima i one koje su prevremeno rođene.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati