Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: Pure Wow ]

04. 07. 2020. 18:00 0

Kućne vežbe bez rekvizita: Treba samo volja

Ako ste ovog leta rešili da dovedete svoje telo u top formu, tu smo da vam malo pomognemo.

Istina, vežbanje u fitnes centru ili teretani ima svojih prednosti, ali kada temperatura dostigne maksimum, izlazak iz kuće i to u teretanu ravan je nemogućoj misiji. Ako ipak odaberete ostanak kod kuće, nameće se pitanje opreme za vežbanje, koju većina nas ne poseduje.

Fokusiraćemo se zato na vežbe za koje vam ne treba dodatna oprema i koje kad poželite možete izvoditi u kućnim uslovima. Za vrlo kratko vreme, ako ste posvećeni vežbanju primetićete značajne rezultate, zategnutije mišiće i lepo oblikovano telo. Sve što treba da imate na umu jeste da niko od vas, ako ste apsolutni početnik, ne očekuje da odjednom izvedete sve vežbe i to u punom intenzitetu.

Bonus savet profesionalnih trenera: sve što vam predstavlja izazov, poput čučnja npr naziva se "složenim pokretom", a on kao takav vam daje veće šanse da brže izgradite mišiće, jer ciljano aktivira više grupa mišića.Čučnjevi

Ova vrsta vežbi aktivira vaše mišiće nogu, gluteusa, kukove i mišiće stomaka. Potrebno je da zauzmete stav sa nogama malo širim od širine ramena. Potom da pri pravilnom držanju leđa, "sednete" na zamišljenu stolicu. Koliko god možete izbacite zadnjicu unazad, a grudni koš unapred. Ostanite u datom položaju nekoliko sekundi a potom se uspravite. Ponavljajte vežbu minimum 5 puta. Dodatak ovoj vežbi je čučanj sve do poda pri čemu su ruke ispred tela za držanje ravnoteže.

Čučanj i skok

Ova vežba aktivira mišiće vaših ruku, grudnog koša, potkolenice, gluteus i bedra. Potrebno je da stanete u stav pri kom su vam noge u širini ramena. Potom sledi čučanj sa rukama ispruženim napred, a nakon toga skok u vis sa rukama iznad glave.

"U" vežba

Ova vežba aktivno deluje na mišiće vašeg stomaka, kukove, gluteus, mišiće nogu i ruku. Potrebno je da legnete na pod sa rukama opruženim iznad glave. Noge su ispravljene i vaš je zadatak da bez savijanja opisujete vašim telom, rukama i nogama slovo U. Najintenzivnije ćete osećati rad mišića na stomaku, koji će se grčiti kako se budete brže savijali. Blaža varijanta ove vežbe je blago ljuljuškanje u istom položaju napred-nazad, dok takođe opusujete slovo U.

Položaj "žaba"

Ova vežba pomaže izgradnji vaših mišića na kukovima, u predelu gluteusa i potkolenica. Položaj žabe je malo naprednija vrsta čučnja, a potrebno je da zauzmete stav sa nogama raširenim malo više od širine ramena i sa rukama stisnutim na grudima. Potom je potrebno da se spustite u čučanj, bez da vam bedra potonu. Laktove oslonite na unutrašnjoj strani kolena, dok su vam dlanovi prislonjeni uz grudni koš. U datom položaju podignite bokove na gore, dok vam leđa ne budu u paralelnom položaju sa tlom. Ponavljajte pet puta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati