Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: pulse.seattlechildrens.org ]

15. 06. 2020. 11:08 0

Svi su rekli da neće preživeti: Njena koža se neprestano ljušti

Još od prvog dana Harper Foj je nadmašila očekivanja mnogih. Kada se rodila doktori su rekli da ima 50 odsto šanse da će preživeti, ali danas devojčica (4) uživa u životu i modelingu.

- Harper je ovde s razlogom - rekla je njena mama i dodaje da je ona preživela kako bi promenila svet.

Harper je rođena sa retkim genetskim poremećajem, Harlekvin Ičthiosisom, koji se ispoljava ljuštenjem kože na svaka četiri sata. Njena koža je stalno hrapava, ljušti se i zbog ovoga je njen ten crvenkast.

Kada se rodila, devojčica je cela bila u plikovima, a doktori su rekli da nikada ranije nisu videli nešto poput ovoga i da su male šanse da će devojčica dugo poživeti.Međutim, Harper je danas živa i srećna. Zbog njene problematične kože mora da se kupa tri puta dnevni i na svakih par sati mora da se maže debelim slojem prepisane kreme za negu kože.Jedna modeling agencija je nedavno stupila u kontakt sa njenim roditeljima, a njihov cilj je da informišu svet o ovoj retkoj bolesti.- Želimo da skrenemo pažnju svima da nije bitno kakva vam je koža, svako je lep na svoj način - rekao je glavni modista Gupta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati