Savremena žena

Direktno.rs

12. 05. 2020. 10:17 0

SKANDAL, SMRT Hirurg otišao u sred operacije

Austrijski hirurg je suspendovan i preti mu oduzimanje lekarske dozvole.

Do sada nezamisliv medicinski skandal uzdrmao je Austriju pošto je 77-godišnji pacijent umro zbog neprofesionalnog i nemoralnog ponašanja hirurga u Univerzitetskoj bolnici Kepler, u glavnom gradu Gornje Austrije, u Lincu.

Mediji ističu da je hirurg koji je vodio operaciju, napustio salu dok je hiruršku zahvat još bio u toku. On je prepustio posao svom kolegi asistentu jer je imao zakazan termin u privatnoj ordinaciji. Kada je glavni hirurg izašao iz bolnice došlo je do komplikacija i pacijent je umro.

Austrijska televizija “ORF” prenela je da je 77-godišnji pacijent helikopterom hitno prevezen u kliniku u Lincu zbog naprsnuća aorte, napomenuvši da je nerazmuljivo zašto je lekar koji vodi operaciju predao posao asistentu i u kritičnoj fazi intervencije napustio bolnicu.Šef Odeljenja za koronarnu hirurgiju u klinici u Lincu, profesor doktor Andreas Zierer rekao je da nije neuobičajeno da se operacija preda lekaru asistentu tokom operacije.

Vidno potrešen ovim događajem, najavio je da će sve okolnosti biti temeljno ispitane i proverene.

Medicinski direktor klinike Kepler Ferdinand Valdenberger rekao je da je hirurg suspendovan i preti mu oduzimanje lekarske dozvole Austrijske lekarske komore. Istragu je pokrenulo i austrijsko Državno tužilaštvo.

Nadležno gradsko veće za zdravstvo u Lincu najavilo je oštre službeno-pravne posledice u slučaju utvrđivanja krivice za sve učesnike ovog skandala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati