Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: Zadovoljna.hr ]

06. 04. 2020. 20:09 0

Trik od pet minuta koji će vam pomoći da lakše zaspite

Stručnjaci su otkrili novi revolucionarni tri koji će vam produžiti životni vek, poboljšati memoriju i smanjiti apetit.

Takođe će vas zaštititi od kancera i demencije, sačuvaće vas od prehlade i gripa, čak će i umanjti rizik od potencijalnog srčanog i moždanog udara.

Neverovatan trik o kom stručnjaci govore je san.

Nažalost, zbog trenutne situacije nešto poput kvalitetnog sna je teško ostvarivo. Zbog smrtonosnog virusa koji je izuzetno zarazan, mnogi ne mogu sebi da priušte luksuz dobrog i mirnog sna.

Ali postoji trik koji vam može pomoći, britanska doktorka Katrin Pinkman, je kroz razne studije otkrila kako možete sebe "naterati" da zaspite. Tvrdi da ako ne možete da zaspite najbolje je da napustite sobu.

- Ustanite i smirite se, odmorite malo u dnevnom boravku. Ako promenite svoje okruženje i odvojite sami sebe od sobe u kojoj vlada nesanica, shvatićete da ste zapravo umorni i da će vam za jedno pet minuta prijati san. Nakon pet minuta vratite se u krevet i odmah ćete zaspati - kaže doktorka.Možda ovaj trik neće biti uspešan kod svakoga, ali ako se borite s nesanicom, vredi pokušati, ipak ovo nije jedini deo trika za dobar san.

Joše jedan ključni element za dobar san je i priprema za spavanje. Pre nego što stavite glavu na jastuk pokušajte da se nasmejete i opustite.

Dokazano je da korišćenje mobilnog telefona ili gledanje televizije pred spavanje suzbija oslobađanja hormona koji podstiču san. Zbog ovoga savetuje se da pre spavanja ugasite sve elektronske uređaje u vašoj blizini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati