Slobodno vreme

Direktno.rs

04. 11. 2021. 06:00 1

Svako drugi pogrešno shvati poruku preko mobilnog

Trećina odraslih prekinula je kontakt s nekom osobom zbog pogrešnog tumačenja poruka na mobilnom telefonu ili društvenim mrežama. Ovo je pokazalo jedno istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 ispitanika.

Sve govorite lično

Četiri od deset osoba satima mogu razmišljati o nečijim rečima ili tonu, pokušavajući da shvate koja se emocija krije iza njih. Svaki peti je pogrešno pretpostavio da je neko ljut jer nisu na pravi način protumačili tekst prepiske.

Kako do toga ne bi došlo,23 odsto je odlučilo da sve što imaju nekome da kažu to saopšte lično,čak i ako bi to značilo da nedeljama čekaju na razgovor. Više od tri četvrtine ispitanika veruje da je razgovor licem u lice najbolji način komunikacije jer može sprečiti mogući nesporazum.

Poruke nemaju boju glasa i izraz lica

- Lična komunikacija omogućuje nam razumevanje tona, obraćanje pažnje na govor tela i bolju povezanost, smanjujući osećaj frustracije, depresije i teskobe, što se često javlja zbog pogrešne komunikacije - rekao je britanski lekar Hilari Džons.

Određeni problemi s porukama proizlaze i iz pogrešnog čitanja humora. Naime, čak 41 procenat nečiju šalu nije shvatio na pravi način, a 42 odsto njih nije moglo da otkrije sarkazam, što se u direktnoj komunikaciji sigurno ne bi dogodilo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati