Slobodno vreme

Direktno.rs

20. 09. 2021. 06:00 0

Otpušite odvod bez hemije, moguće je

Ako voda u umivaoniku jednostavno ne želi da ode ili ako stojite do članka u vodi tokom tuširanja, odvod je začepljen. Hemijsko sredstvo za čišćenje cevi obećava brzo čišćenje. Sadrži jako alkalnu supstancu (obično natrijev ili kalijev hidroksid) koja u kombinaciji s vodom dovodi do reakcije u kojoj se otapa organski materijal poput kose, peruti, celuloze, pa čak i ostataka hrane.

Nedostatak: premda se sredstvo za čišćenje cevi jako razredi u kanalizacijskom sistemu, nije baš ekološki prihvatljivo. U najgorem slučaju, biljke i mikroorganizmi mogu nastradati, a životinje pretrpeti ozbiljne opekotine.

Ako je vreme izlaganja predugo, postoji i opasnost od oštećenja cevi. U slučaju blagog začepljenja, sredstva za čišćenje proteza iz apoteke mogu vam pomoći da ih očistite. Kako bi to učinili, jednostavno izmrvite jednu ili dve tablete u odvod. Zatim sipajte još malo vruće vode, ali tek toliko da se tablete otope. Zatim ostavite da deluje nekoliko sati, ili još bolje preko noći, pa isperite sledeće jutro.

Sredstvo za čišćenje odvoda pravi se i od svestranih kućnih namirnica, praška za pecivo i sirćeta, koji u kombinaciji pomažu kod začepljenih cevi. Jednostavno stavite tri do četiri kašike praška za pecivo u odvod i sipajte pola šolje sirćetne esencije. Odmah će se početi stvarati mehurići i otapati nečistoće, a zatim treba samo da isperete vrućom vodom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati