Slobodno vreme

Direktno.rs

02. 08. 2021. 08:49 0

Bebe rođene u avgustu su posebne: Pod srećnom zvezdom

Porođaj u avgustu ima izazova, ali i puno prednosti, a bebe rođene u ovom mesecu predodređene su za vedrinu. Bar se tako kaže da su "rođene pod srećnom zvezdom".

Imaće veću porođajnu težinu

Statistički gledano, bebe rođene u sedmom i osmom mesecu imaju veće porođajne težine od beba koje su rođene u drugim godišnjim dobima. Veća porođajna težina povezana je s puno prednosti kratkoročno, ali i dugoročno, stoga je ovo i više nego dobra vest.

Biće viši od svojih vršnjaka kad porastu

Isto istraživanje otkrilo je da letnje bebe takođe odrastaju u nešto više osobe nego njihovi vršnjaci rođeni u drugim godišnjim dobima. Istraživanje smatra da su ovi rezultati povezani s većom izloženošću trudnica vitaminu D.

Manje je verovatno da će razviti bipolarni poremećaj

Prema istraživanju iz 2012. godine, bebe rođene u avgustu (ali i julu) imale su značajno manju verovatnoću da razviju bipolarni poremećaj, za razliku od onih rođenih u drugim mesecima. Ponovo, veruje se da je najvažniji faktor izlaganje budućih mama vitaminu D, ali naučnici ipak ne mogu da dokažu zašto je tačno zabeleženo puno manje slučajeva bipolarnog poremećaja kod osoba rođenih u letnjim mesecima.

Prati ih sreća

Istraživanje sprovedeno 2005. godine otkrilo je da prolećne i letnje bebe, a posebno one rođene u aprilu i avgustu imaju „više sreće“ od beba rođenih između septembra i februara.

Pozitivnije su

Prema istraživanju, bebe koje slave rođendan u letnjim mesecima imaju pozitivniji stav prema životu. To bi moglo biti u vezi sa hipertiomskim temperamentom, odnosno jako pozitivnom stavu koji je povezan s letnjim mesecima.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati