Slobodno vreme

Direktno.rs [ Izvor: Grazia ]

27. 07. 2021. 17:18 0

Sitnice koje će kožnim torbama produžiti život

Kožne torbe su obično skupe i većina žena, kad jednom sebi priušti takav komad, računa da će trajati. Takođe, često bar jedna torba za žene ima naročitu, sentimentalnu vrednost. Međutim, da bi ta posebna torba imala dug vek, mora se negovati. Postoji nekoliko osnovnih pravila kojih se treba držati.

Ne izlažite je direktnom suncu

Sigurno da vam orman nije u dvorištu i da torba neće biti "odložena" na nekom sunčanom mestu, ali i kada sednete u kafić i torbu položite na praznu stolicu, gledajte da ona bude u hladu jer se može dogoditi da koža od sunca izbledi.

Menjajte stranu torbe koju držite do sebe s vremena na vreme, da vam se ne bi pohabala od trenja, posebno ako nosite džins, prevrnutu kožu ili neki drugi grublji materijal. I naravno, kada je ne koristite, kožna torba bi trebalo da bude u svojoj vreći koja će da je zaštiti od prašine, piše Grazia.

I koži torbe je potrebna hidratacija

Koži torbe je potrebno da se redovno hidrira da bi bila sjajna i zategnuta. I ona ima pore i vremenom može da "popuca". Postoje razne kreme za kožu koje će trajati baš koliko i torba, jer je potrebno samo mrvicu staviti na suvu krpu i nežno istrljati spoljašnjost torbe barem dva puta godišnje. Za redovno ćišćenje sasvim je dovoljno prebrisati je mokrom krpom.

Ne pretrpavajte je

Kože je rastegljiva i, ukoliko testiramo njene granice, raširiće se i istegnuti što će dovesti do pucanja. Ukoliko torbu pretrpavate stvarima, može potpuno izgubiti formu. Presaberite se - sve što vam zaista treba najćešće su samo osnovne stvari - novčanik, telefon, ključevi i maramice.

Sem kože, potrebno je da održavate i metalne delove

Često na kožnim torbama, pored rajsferšlusa ima dodatnih metalnih delova i kopči koje ukršavaju torbu. Treba ih negovati da ne bi promenili boju ili pustili boju na kožu torbe. Postoji trik koji će to sprečiti: s vremena na vreme bezbojnim lakom premažite metalne površine. Ako ste zakasnili, lek za to postoji u vašoj kuhinji, potrebno je samo da malo sode bikarbone i voda. Napravite gustu pastu, četkicom istrljajte metalne delove, ali samo metalne delove. Dobro pazite da vam ne kapne na kožu.

Svaka fleka ima svoj lek

Ako već torbu kupujemo "za čitav život", male su šanse da je nikad nećemo isflekati, koliko god pazili. Različite vrste fleka različito treba tretirati. Ukoliko su fleke na bazi ulja, trebalo bi ih istrljati kukuruznim skrobom (nikako vodom), jer on ima moć upijanja, ali ne smete ga ostaviti na torbi, već kada istrljate fleku, uzmite suvu krpu i uklonite skrob.

Ako je u pitanju hrana, izmrvite komad krede preko fleke, pa ostavite tako da odstoji preko noći. Sutradan, suvom krpom uklonite kredu. Fleke od alkohola ili dezinfekcionog sredstva, koje lako mogu nastati dok čistite ruke, nestaće ako iskoristite kremu za održavanje kože. Nanesite malo, nežno očistite i uklonite višak suvom krpom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati