Slobodno vreme

Direktno.rs

26. 07. 2021. 11:24 0

Ove biljke privlače ljubav i sreću, a lako se održavaju

Zelenilo u vašem domu može da unesu mnogo dobrih vibracija, te ne čudi što mnoga društva širom sveta veruju da određene biljke imaju moć da donesu sreću, ljubav i prosperitet u naš život. A ako je ikad trebalo privlačiti pozitivnu energiju, sada je pravi trenutak.

Pogledajte ovih pet najboljih zelenih ljubimaca koji oplemenjuju život i nabavite što pre barem jednu!

1. Drvo života

Biljka pod nazivom Dracena fragrans poznata kao drvo života. Sam naziv Dracena dolazi od grčke reči drakaina, koja znači ženski zmaj, stoga je u nekim krajevima poznata i pod imenom zmajevo drvo. S druge strane, podseća na kukuruz, pa je zovu i kukuruznim drvetom. Lišće joj raste iz vrha stabla, koje treba da stoji uspravno. S vremenom, kako drvo života raste, s donjeg dela stabljike lišće će opadati i stvarati dekorativne pruge. Sama po sebi, ova biljka izgleda vrlo dekorativno, a kada tome još i dodate da ne treba puno „petljanja“, imate idealnu biljku za stvaranje ugodne atmosfere u kancelariji ili bilo kom prostoru koji ima slabu cirkulaciju vazduha i malo svetla. Izbegavajte da je postavite na osunčano mesto, ali i na promaju. Nemojte je ni preterano zalivati: tek jednom nedeljno.

2. Zamija

To je biljka oko koje se ne treba brinuti. Prema feng šuiju, ona u kuću donosi sreću i novac, a njena velika prednost je činjenica da je briga za nju – laka. Ova zimzelena biljka poreklo vodi je iz Afrike, a zbog svog zanimljivog izgleda i lakog održavanja jako je popularna u uređenju domova. Naraste i do metar visine i ima više izdanaka u obliku stabljika.

3. Krasula

Japansko drvo novca, krasula (Crassula ovata) je otporna biljka koja može jako dugo da traje uz adekvatnu negu i uzgoj. U japanskoj kulturi ima ulogu privlačenja novca, a to verovanje prihvatili su ubrzo i u Kini, a potom i u celom svetu. Feng šui filozofija takođe smatra da ćete imati dosta novca ako krasulu postavite na odgovarajuće mesto u domu, obično odmah pored ulaznih vrata.

4. Orhideje

Ova egzotična lepotica nalazi se na vrhu liste najomiljenijih sobnih biljaka.  Prema feng šuiju, orhideje donose bogatstvo i sreću u ljubavi. Bez obzira da li tražite partnera ili želite da održite svoju trenutnu vezu, možda bi vredieo da uložite malo vremena i ljubavi u ovog proizvođača latica strasti.

5. Spathiphyllum (ljiljan mira)

Nadaleko poznata sobna biljka za prečišćavanje vazduha koju je čak i NASA svrstala na listu najboljih prečišćivača vazduha. Spathiphyllum biljka raste kao zeljasta trajnica, dok se kao hortikultura najviše koristi vrsta Spatifilum (Spathiphyllum wallisii),  a koja je poreklom iz planinskog područja Kolumbije. Ima specifično cvetanje koje je nalik na bela jedra odakle i naziv jedarce.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati