Slobodno vreme

Direktno.rs

24. 07. 2021. 19:14 0

Čak ni na sniženju: Na ove stvari ne trošite novac

Sniženja su u punom jeku, društvene mreže su prepune poziva za nabavke po povoljnim cenama i stalno vas odnekud pozivaju na odlazak u povoljnu kupovinu. Međutim, često se desi da, nakon nekog vremena, budemo razočarani onim što smo kupili ili da smo zatrpani stvarima koje retko koristimo.

Kupovati pametnije i pritom uštedeti novac, vreme i prostor u ormaru, nije nimalo komplikovano, ako imate ove savete na umu:

Kvalitet i kvantitet

Iako se na popustima najčešće nađu sezonski trendovi, među njima je moguće pronaći i neke ključne komade koji čine bazu dobre garderobe. Odeća klasičnih krojeva, pantalone ili farmerice, bela košulja, haljina ili majica uvek su poželjni, ali obratite pažnju na materijale i izradu. Nekvalitetne komade na kojima se već u prodavnici vide grudvice, visi im dugme ili materijal deluje razvučeno, najbolje je ostaviti na vešalici.

Koliko puta ćete obući taj komad?

Ponavljanje modnih kombinacija donedavno je bio modni tabu, ali sa osveštavanjem negativnog uticaja brze mode na okolinu i podsticanjem promišljenije potrošnje, čak su i zvezde počele svoje toalete da nose više od jednog puta. Nošenje iste haljine s različitim modnim dodacima i/ili frizurom na dva različita venčanja, rođendana ili izlaska neće te događaje, niti vaš izgled učiniti ništa manje posebnim.

Predmeti koji nam ne odgovaraju

Mesecima merkate neku haljinu/bluzu/cipele i čekate da bude samo malo snižena kako biste je uklopili u budžet, a onda, naravno, nema vašeg broja.

Ali, naletimo na drugu, sličnu, malo drugačijeg kroja, pa uzmemo tu... ili još gore, kupimo priželjkivani predmet, ali broj manji jer smo ionako na dijeti pa će za mesec dana biti taman... i eto, još uvek stoji u ormaru, dve godine kasnije, nikad nošena. Poznato?

Ukoliko stojite u kabini i razmišljate da li da kupite haljinu koja vam je malo prevelika, ali možda se može suziti – u struku, bokovima, ramenima i rukavima, odgovor je – ne. Isto važi i za dva broja prevelike čizme koje će možda biti ok s dva para termo čarapa, pola broja premale salonke i bermude koje ćete moći zakopčati ako se pomakne dugme 2 cm udesno.

Neudobne stvari

Za većinu žena su sve potpetice više od 7 cm previsoke, naočari za sunce koje smetaju na ušima ili nosu nisu dobro rešenje, kao ni ukrasi za kosu koji čupaju. Zastarelo je mišljenje da za lepotu treba trpeti - žene su najlepše kada se osećaju dobro u svojoj koži, a jedna od stavki koja u tome pomaže jeste odeća i modni dodaci u kojima se osećamo prijatno.

Odeća u kojoj se ne osećamo dobro

Zeleni blejzeri su možda bili hit sezone, ali nekome ističu podočnjake, ma koliko bile u trendu pantalone sa niskim strukom nisu za svakoga...

Trendovi mogu biti zabavni i širiti naše modne horizonte, ali kupiti jedan trendi komad u sezoni sasvim je drugačije od slepog praćenja trendova čiji je rezultat izjava "nemam šta da obučem" jer u ormaru ništa ni sa čim ne ide. Pre svake kupovine dobro je proceniti šta već imamo i to povremeno dopuniti kvalitetnim klasicima ili nekim zabavnim komadom koji će samo dodatno naglasiti vaš stil i izraziti vašu ličnost, umesto zatrpavanja životnog prostora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati