Slobodno vreme

Direktno.rs

31. 05. 2021. 18:11 0

Poruke cveća: Neverstvo, sreća, uspeh...

Da li ste znali da cveće, pored toga što lepo izgleda i širi opojne mirise, nosi i neke druge karakteristike?

Cveće ima fantastične moći - da izmiruje supružnike, da podstiče uspeh u karijeri, donosi dobro zdravlje, čuva brak ali i “nagovara” na neverstvo ili pojačava nečiju moć da predvidi budućnost?

U nastavku možemo videti značenja raznih cvetova...

ORHIDEJA je cvet uspešnih ljudi. Kada odlučite da nekome poklonite orhideju, time potpomažete njegovu/njenu uspešnu karijeru koja se kreće uzlaznom putanjom. Naravno, sa ovim dolazi i finansijski efekat.

AZALEJA održava mir u bračnoj zajednici. Ona je “zadužena” da podstiče međusobne simpatije, razumevanje i požrtvovanost u odnosima među supružnicima.

CIKLAMA je cvet iskrenosti. Ona “poravnava” račune i izglađuje nesporazume, a posebno je pogodna za raščišćavanje odnosa između svekrve i snaje.

RUŽA je naravno cvet iznimne, neograničene i večne ljubavi. Ako ste ubrali ili kupili crvenu ružu, ona govori o vašem strastvenom odnosu. Žuta je simbol ljubomore, a bela poverenja. Crvene ruže se daruju za proslavu veridbe, a bele za venčanje, mada se u tom slučaju bela može kombinovati i sa nekom drugom bojom.

HORTENZIJA miri ljubavnike i supružnike. Buket hortenzija znači mir u kući ili u vezi. Stoga, neka vam buket hortenzija uvek bude pri ruci.

GARDENIJA je cvet zavođenja, flerta, kratkotrajne veze u koju ne želite mnogo da ulažete. Dakle, i sa ovim cvetom možete nešto saopštiti….Ako niste zagovornik iskrene ljubavi, ovo je vaš cvet.

BEGONIJA pomaže ozdravljenju i donosi dobro zdravlje. Nosi se kao poklon starijim osobama. Veruje se da produžava život, osobi kojoj se daruje, piše aura.ba.

GLADIOLU možete samo u neznanju pokloniti voljenoj osobi, jer se veruje da ovaj cvet podstiče netrpeljivost, neraspoloženje i svađu među partnerima.

PELARGONIJA ”nagovara” na neverstvo, te se stoga nikada ne poklanja onima koji žive u miru i slozi, a pogotovo ne osobama čiji je brak u krizi. Dakle, čuvajte se ovog cveta, jer ona osoba koja vam ga pokloni možda vam ne misli najbolje.

JAMIN je cvet srećnog braka kojeg ništa ne može uznemiriti i poremetiti. Veruje se da mali zamotuljak sa osušenim laticama jasmina, ako stavite ispod jastuka – na godišnjicu braka (naravno, promenite svake godine), definitivno čuva brak.

HRIZANTEMA donosi sreću i radost i zato je dobro što češće imati je u kući. Za ovaj cvet mnogi misle da je pogodan za sjećanje na mrtve, međutim, nije tako…ona donosi blagoslov i blagostanje u dom svakog kom se pokloni.

LJILJAN se daruje porodiljama jer pomaže da novorođena beba ostane zdrava. Pet ljiljana u buketu donose sreću i ispunjenje želja osobama koje žele dete. Međutim, manje je poznato da ovaj cvet i kod muškaraca može “probuditi” očinski instinkt.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati