Slobodno vreme

Direktno.rs

04. 04. 2021. 13:00 2

Kako da se nosite sa gubitkom kućnog ljubimca

Ako ste ikada u životu izgubili kućnog ljubimca, onda znate kakav je to bol i praznina.

Da biste se nosili sa takvim osećanjima, postoji nekoliko načina za lakše prevazilaženje tog gubitka. U početku je potrebno puno pažnje voljenih koji ponekad i ne razumeju kako se zapravo osećate ili ne mogu da shvate težinu gubitka.

Često možete čuti poznate utešne fraze poput "potraži neki novi hobi", "uzmi da radiš nešto i da skreneš misli sa toga" ili "glavu gore".

Međutim, emocije usled gubitka kućnog ljubimca mogu dovesti do povlačenja i patnje u tišini, zbog čega je neophodno naučiti kako da se izbegnu takve situacije.

Ostala osećanja

Postoje situacije kada je smrt kućnog ljubimca neizbežan, pa vlasnik odluči da "okonča njegovu patnju". Međutim, iako pravedan, ovaj postupak može prouzrokovati osećaj krivice i patnje. Tada u počinju da se javljaju pitanja da li je sve moralo ovako da se završi, kao i pomisao kako da nastavite dalje bez voljenog prijatelja.

Tada su zaista teški uslovi jer tuga u srcu izaziva umor, nesanicu, nedostatak apetita, ali i radnu etiku. S druge strane, ne postoji pravilo ponašanje koje morate da poštujete u ovakvoj situaciji, jer kućni ljubimci ipak  oblikuju čovekov život i navike. Ako su pas ili mačka obeležili neki određeni period života ili promene, gubitak pada još teže.Novi ljubimac

Važno je slušati svoja osećanja, sa svešću da novi kućni ljubimac ne može zameniti starog. Navikavanje i protok vremena donosi nagradu u vidu novih prijatnih trenutaka. Ako su prošli meseci otkako je vaš ljubimac umro, a vi se i dalje ne osećate dobro, razgovarajte sa osobom od poverenja.

Pored toga, bilo bi dobro zapitati se šta možete učiniti u pogledu organizovanja vremena i odnosa sa ljudima u svom životu kako biste odvratili misli i slobodno vreme ispunili nekim drugim aktivnostima, piše "Elle Italia".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati