Slobodno vreme

Direktno.rs [ Izvor: Mashable ]

03. 08. 2020. 08:36 1

Tastatura se lepi, šta je tek unutra: Ovako je očistite!

O bakterijama koje se zadržavaju na tastaturama svi već znaju. Čak i ukoliko ne delite računar ni sa kim neophodno je povremeno detaljno čišćenje.

Međutim budite bez brige, postoji bezbolni lek da to uradite brzo i efikasno.

Iako Epl i Majkrosoft apeluju da treba biti oprezan prilikom čišćenja elektronike sa tečnostima, neke dezinfekcione maramice se mogu koristiti.

Čak i ako se ne bojite da će tečnost procuriti u male otvore na tastaturi, proizvođači računara upozoravaju da upotreba hemikalija ili izbeljivača može oštetiti računar ili laptop. Zato, ako niste pažljivi, sredstvo za čišćenje lako može uništiti vaš dragoceni uređaj.Pre nego što počnete sa čišćenjem, važno je da odvojite tastaturu od kompjutera ili da isključite laptop. Prvi korak koji kompanije poput Majkrosofta preporučuju je okretanje tastature naopačke kako bi se istresli mrvice između dugmića.

Za dubinsko čišćenje možete koristiti slabiji usisivač da biste izvukli preostale čestice. Ali kada uklonite sve mrvice, tek tada kreće pravi rad, borba sa bakterijama.

Za ovo će vam biti potrebne dezinfekcione maramica, koje čak i iz kompanije Epl preporučuju za čišćenje. Pored toga, možete koristiti štapiće za uši kako biste što detaljnije očistili sve ćoškove.Ako su vam dostupna samo tečna sredstva za čišćenje, i dalje postoji način na koji možete očistiti tastaturu. Iz kompanije Majkrosoft preporučuje nanošenje 70 odsto rastvora izopropila na meku krpu. Takođe možete koristiti mešavinu sapuna i vode na peškiru, ali vodite računa da krpa ili peškir budu dobro isceđeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati