Slobodno vreme

Direktno.rs [ Izvor: 24sata.hr ]

16. 02. 2020. 18:02 0

Hobi kao ključ profesionalnog uspeha

Kada ljudi govore o toj idealnoj ravnoteži, "životni" deo obično se odnosi na zdravstvene prednosti ravnoteže između poslovnog i privatnog života, ali što je s vremenom koje ćete posvetiti sebi?

Vaše fizičko i psihičko zdravlje je važno za vaš dugoročni uspeh kao i za status vaše karijere, a hobiji mogu biti neverovatno vredan deo vašeg razvoja - često osobno i profesionalno. Evo nekoliko razloga zbog kojih je dobro pronaći hobi i posvetiti mu se.

Dobijate više od života

Kada se posvetite aktivnosti koja vas usrećuje, postajete kreativniji, imate više samopouzdanja i načina za širenje i izražavanje svoje strasti. Sav posao kojim razvijate svoj hobi utiče direktno ili indirektno na vaš posao.

Možete ih tretirati kao vreme za sebe

Briga o vašem fizičkom stanju i provođenje vremena s porodicom je vrlo važno, ali zbog toga može doći do stresa. Hobiji su, nasuprot tome rezervisani samo za vas. Oni služe kao neposredna stanica za ponovno punjenje baterijaIli ih možete upotrebiti za povezivanje s istomišljenicima

Većina hobija ima tendenciju da se s vremena na vreme priključe drugim entuzijastima koji se bave istim aktivnostima ili projektima. Uživajte u ovom novom delu povezivanja. Nikad ne znate koje veze biste mogli uspostaviti ili vrata koja bi vam se mogla otvoriti.

Učenje vas čini oštrijima na svim područjima vašeg života

U životu i karijeri je veoma važno da nastavite učiti. Hobi vas drži svjesnim, radoznalim i vrhunskim u još jednom aspektu vašeg života. Istraživanje strasti vam pomaže da bolje razumete sebe; kako funkcionirate, što volite i ne volite te što vam je najvažnije.

Postajete zanimljivijiImati hobi, odnosno nešto što vam je važno izvan vašeg doma i posla čini vas zanimljivijim ljudima koje ćete sresti u životu. Hobijem proširujete svoj identitet izvan vašeg porodičnog i poslovnog polja. To može pomoći ljudima da saznaju više o vama, što će im pomoći da se lakše povežu s vama.

Stvara se nova perspektiva

Ako imate dovoljno sreće da imate hobi koji volite, možete otići do svog srećnog mesta i videti hoće li vam pomoći da neku situaciju pogledate drugim očima. Koristite odabranu aktivnost kako biste mogli ispitati i poboljšati sve aspekte svog života.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati