Savremena žena

Direktno.rs

09. 05. 2022. 13:50 0

"Neprestano sam mislila na drugog dok sam se udavala"

Džejson je bio čovek koji je okupirao moje misli na dan mog venčanja dok sam hodala prema oltaru i udavala se za nekog drugog. Mislila sam na njega samo pre, tokom i posle venčanja.

O čemu trenutno razmišlja? Možda o meni? Pita se kako ću izgledati u venčanici? Sve ove misli su mi se motale po glavi na dan mog venčanja, kao što je to slučaj i sa većinom nevesta, počela je ispovest autorka Aleks Aleksandra o grešci koju je napravila kao mlada za YourTango.

Razlika je, međutim, bila u tome što moje misli nisu bile o mom budućem mužu. Mislila sam na nekog drugog, čoveka po imenu Džejson. Ali on nije bio čovek za koga sam se udala.

Džejson je bio čovek koji je okupirao moje misli na dan mog venčanja dok sam hodala prema oltaru i udavala se za nekog drugog. Mislila sam na njega samo pre, za vreme i posle venčanja...

Upoznala sam ga na koledžu i odmah se zaljubila, što je bilo lako. Znala sam da će biti savršen za mene. Postojao je samo jedan problem: već sam bila verena.

Nejtan, moj verenik, bio je ljubazan, savršen na papiru, ali jednostavno mi se nije dopao.

Imala sam dvadeset godina kada sam pristala da se udam, ​​a već tada sam duboko u sebi znala da naš brak neće potrajati. Ali šta je drugo devojka iz malog grada trebalo da radi?

Bila sam svesna da završetak studija kod nas znači da je vreme da se udam, zbog čega sam, kada me je dečko zaprosio, rekla da – i odmah zožalila. Moje žaljenje postalo je još očiglednije kada sam upoznala Džejsona.

Nekoliko meseci pre venčanja Džejson i ja smo završili zajedno. I to mi je mnogo značilo. On je bio moje bekstvo, moja nada u nešto bolje.
Nisam ponosns na sebe što sam prevarils svog verenika, ali to je činjenica koju priznajem.

Mislim da sam se potajno nadala da će Nejtan saznati i da onda možemo da otkažemo venčanje.

Pa, zašto ga sam nisam otkazala? Jer nije bilo tako lako.

Sa dvadeset i jednom nisam sebe znala onako kako se poznajem danas, sa 30 godina. A moji prijatelji i porodica su mnogo voleli Nejtana.

"Savršen je za tebe i mnogo te voli", govorili bi.

Znala sam da je to delimično istina, mnogo me je voleo, zbog čega sam se osećala još gore, ali sam znala i da među nama nema iskre. Ali mislila sam da je tako u braku.

Ljudi su se sve vreme žalili kako brak može biti loš. Iako su svi koji su me voleli mislili da je Nejtan savršen, onda je on morao biti savršen za mene.

"Jednostavno nije bilo", piše Aleks.

Konačno sam tog dana otišla do oltara. Sve vreme sam razmišljala o Džejsonu i pitala se da li je znao da se udajem u to vreme, pitajući se da li mu je uopšte stalo.

Dok sam izgovarala svoje zavete, pitala sam se koliko će dugo trajati naš brak i da li će mi srce biti slomljeno ili će mi laknuti kada se završi.

Kada smo se nekoliko godina kasnije razveli, osetila sam olakšanje. Takođe sam ponovo osetila leptiriće prema Džejsonu kada smo ponovo počeli da se viđamo neposredno pre našeg razvoda.

Zanimljivo je da je susret sa Džejsonom bio podsticaj koji mi je trebao da okončam brak. Videvši ga i osetivši to uzbuđenje koje mogu doneti samo osećanje podsetilo me je da brak treba da bude takav.

Na neki način sam zahvalna što sam upoznala Džejsona. Nismo završili zajedno i kasnije sam shvatila da je on zapravo pravi kreten, ali to nije važno.
Pomogao mi je da napustim muža i počnem ispočetka. Začudo, on je bio svojevrsni kraj knjige u mom braku. Mislila sam na njega na početku i na kraju, iako nismo održavali kontakt u sredini. U svakom slučaju, zahvalna sam na tom kretenu.

Sad sam ponovno udata i svog muža volim više od svega. Kad sam drugi put išla prema oltaru, nisam mislila ni na što osim na njega i naš zajednički život.

Udati se u ranim dvadesetima za čoveka koji su svi smatrali prikladnim za mene, bilo je pogrešno. Sad mi je to kristalno jasno.

Danas znam da treba verovati svojim instinktima. Sad znam što je najbolje za mene.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati