Savremena žena

Direktno.rs

04. 04. 2022. 13:13 0

Vratite svežinu koži: Posle zime posebna nega

U periodu kada smo se skijali, sankali, izlagali hladnoći i vetru, suva koža bledi i umesto da zadrži blistavu bronzanu boju, postaje umorna, isušena i na njoj se vidi bledilo. Pojavljuju se nove bore, a postojeće su sve vidljivije. Koža izgleda umorno, peruta se, iritirana je, opuštenija, dolazi do pucanja kapilara...

Koži je posle zime neophodna je dodatna nega kako bi se oporavila, a ten zablistao u toplijim danima. Najvažniji zadatak u tom periodu jeste povratiti balans vlažnosti i masnoća u koži i tretirati nastale promene i oštećenja.

Ishrana kože iznutra

Ulje noćurka, dostupno u kapima ili kapsulama, pokazalo se kao veoma delotvorno za poboljšanje elastičnosti kože, povećanje njene vlažnosti i čvrstine, a takođe smanjuje iritacije i ton kože čini ujednačenijim. Ono je idealno rešenje za kožu koja je izgubila vlažnost tokom hladnih zimskih dana i izlaganja hladnoći.

Antioksidansi kao što je selen imaju ključnu ulogu u popravljanju oštećenja nastalih usled hladnoće. Uzimanje suplemenata redovnoj ishrani koji kombinuju selen sa vitaminima A, C i E najbolji je način da kožu zaštitite od starenja. Iz ishrane bi bilo idealno izbaciti beli hleb, kao i svinjsko i juneće meso. Ove namirnice usporavaju rad probavnog sistema i time dovode do nagomilavanja toksina u organizmu.

Uvedite u ishranu što više svežih namirnica, posebno one bogate antioksidansima - kao što su avokado, masline, borovnice i jagode. Pijte što više sokova od sveže isceđenog voća. Zeleni čaj, grožđe i soja sadrže mnogo polifenola i flavonoida, supstanci koje su vešti borci protiv slobodnih radikala, stoga povećajte unos i ovih namirnica po povratku sa zimovanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati