Savremena žena

[ Izvor: zadovoljna.rs ]

19. 11. 2021. 18:32 0

Jelena "kida" na Instagramu: "Nije sramota živeti na selu"

Jelena Dimitrijević je influenserka kakva je svima potrebna - devojka humorom ruši grozan osećaj manje vrednosti koji dobijemo listajući Instagram. Ova sjajna devojka pokazuje nam šta je realnost iza glamuroznih, doteranih kadrova koji vam izazivaju zavist.

"U današnje vreme se stalno upoređujemo sa drugim ljudima na društvenim mrežama koji pokazuju samo svoje idealne živote a nikada se ne zapitamo da li je to zaista tako u realnom životu. Baš zato sam i rešila da uradim nešto drugačije, da budem svoja i pokažem ljudima da nije sramota imati celulit, strije, ne nositi markirane stvari, živeti na selu", govori Jelena za Zadovoljna.rs.

Na njenom profilu svakodnevno gledamo sadržaj koji nam popravi dan i izmami nam osmeh. Recimo, autfiti koje je nosila u toku nedelje - s kojima se možemo svi poistovetiti.

Takođe nam je pokazala zašto ne treba da patimo kad vidimo idealna Instagram tela - u najviše slučajeva iza njih stoje sati obrađivanja fotki.

Jelena nam donosi i urnebesne realnosti iza seksi slika sa letovanja - i idiličnih slika sa zimovanja."Jedan od razloga zašto sam napravila profil na temu INSTAGRAM vs REALITY jeste i taj što sam i ja mnogo puta uhvatila sebe u preterivanju i opterećivanju time da na Instagramu sve mora biti savršeno. Desi mi se i sada da nekad uhvatim sebe u nesigurnosti koje su vezane za moje telo, ali se brzo trgnem jer sam svesna da je pritisak društvenih mreža i novih trendova danas veliki – a samopouzdanje ne dolazi preko noći, to je konstantna borba. Zato je jako bitno da volimo sebe i postanemo svesni da društvene mreze nisu realan život", jasna je Jelena.

Jelena nam kaže da ne voli da strije, celulit, stomačlić naziva “nesavršenostima”.

"Sve te stvari nas zapravo čine jedinstvenim, posebnim i one su sasvim normalna pojava koje se ne treba stideti. Što pre počnemo da volimo sve te nesavršenosti bićemo srećiji i zadovoljniji sobom", kaže ona.

Međutim, svesna je da to nije nešto što se prihvati i zavoli preko noći.

"Pogotovo kada uzmemo u obzir da nas još od malena preko televizije i medija, a danas i preko društvenih mreža, uče kako naše telo mora da izgleda:bez celulita, bez strija, ravnog stomaka, bez sede kose… Jako je teško izaci iz tih jednih istih šablona ‘savršenog’ izgleda i biti svoj, voleti sebe", smatra Jelena.

Najzad, Jelena poručuje da pre svega moramo shvatiti da društvene mreže služe za komunikaciju, kao neki vid zabave.

"Jako je važno da nikada ne upoređujemo naš realan život sa nečijim ‘savršenim’ slikama na mrežama, jer nije sve što tamo vidimo istina. Moramo da naučimo da volimo i poštujemo sebe baš takvi kakvi jesmo", zaključuje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati