Savremena žena

Direktno.rs

19. 09. 2021. 19:03 1

Tajna lepote Selme Hajek krije se u jednoj biljci

Glumica Selma Hajek proslavila je nedavno 55. rođendan, a i dalje važi za jednu od najatraktivnijih žena Holivuda i može da se pohvali negovanom i zategnutom kožom. Ipak, ona ističe da još uvek za to ne može da se zahvali hirurgu.

Meksičko-američka glumica Selma Hajek spada u najlepše poznate žene na planeti, a jednom prilikom je u razgovoru za Elle otkrila najveću tajnu svoje lepote.

- Koristim sastojak po imenu tepezcohuite, koji se u Meksiku koristi za tretiranje opekotina jer u potpunosti regeneriše kožu i u Americi nema nikoga osim nas ko ga upotrebljava - istakla je ona. - Zato ne koristim ni botoks, ni pilinge, ni filere.

Salma je zapravo pomenula produkt mimoze tenuiflore, višegodišnjeg drveta koje potiče iz Brazila, a može se naći u Hondurasu, Kolumbiji, Venecueli, Meksiku, Panami, Salvadoru... Poznato je još kao jurema preta, calumbi, karbonal, kabrera, crna jurema, a njegovi vodeni ekstrakti se u Južnoj i Centralnoj Americi dugo koriste u nezi oštećene kože, rana i opekotina i obično se označavaju rečju - tepezcohuite.

Lako se proizvode, a na ovom području su čest sastojak kozmetičkih proizvoda, dok ga u Americi tek popularizuju Selma Hajek i, odnedavno, Kajli Džener.

Ima brojna dejstva, a neka od njih su:

smanjuje ožiljke

ima anti-age dejstvo

deluje protivupalno i kao antioksidans

ojačava prirodnu barijeru kože

održava vlažnost

Ovaj ektrakt mimoze tenuiflore sve je popularniji u kozmetičkoj industriji, pa ukoliko se divite lepoti i mladolikom izgledu Selme Hajek, sledeći put kad budete birali proizvode na negu kože, obavezno pažljivije pogledajte njihov sastav i potražite supermoćni tepezcohuite.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati